Φάνης Τριανταφύλλου: Η ώρα του βολιώτικου λαού

φάνης-τριανταφύλλου-η-ώρα-του-βολιώτι-683099

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

Ο ελληνικός λαός βλέπει ότι η ολιγαρχική Ευρώπη επιτίθεται στην Ελλάδακι η συνείδησή του εξεγείρεται. Αφήνει κατά μέρος τον εφησυχασμό και την απάθεια κι αρχίζει να ασκεί πολιτική πίεση, διεκδικώντας το δικαίωμά του στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στο πλαίσιο αυτό έγινε χτες η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε», το σύνθημα.

Θέτω αμέσως το θέμα: Πού είναι ο Βόλος; Θα μαζευτεί ο βολιώτικος λαός στην πλατεία Ελευθερίας (ή όπου αλλού) για όσον καιρό χρειαστεί, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας τελείωσε; Θα ασκήσει ο βολιώτικος λαός την πολιτική πίεση που του αναλογεί, ώστε να τερματιστεί η λιτότητα; Η μάχη που δίνει η νέα κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι νικηφόρα, μόνο αν στο πλευρό της αγωνίζεται κι ο λαός. Μια παλλαϊκή πανστρατιά στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου και στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας θα μπορέσει να συγκεντρώσει και την τελευταία ικμάδα του ελληνικού λαού και να την κατευθύνει, ως το υπέρτατο πολιτικό όπλο, εναντίον της ολιγαρχικής Ευρώπης, που στην υποταγή της Ελλάδας βλέπει τη συνέχιση της παντοκρατορίας της στην ήπειρο. Μόνο η εκκωφαντική έκφραση μιας τέτοιας λαϊκής εσωτερικής ενότητας, που έχει σαν βάση της το πραγματικό συμφέρον του λαού μας και των λαών της Ευρώπης, μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της επίθεσης της ολιγαρχίας, όπως εκδηλώνεται μέσα από τα ολιγαρχικά κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη και τη γερμανική κυβέρνηση. Η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, τούτη την εποχή περισσότερο από ποτέ, φοβάται την κατάρρευση του πολιτικού γοήτρου τών ανά την Ευρώπη πολιτικών της εκφάνσεων και οργάνων. Γι’ αυτό και χτυπά λυσσασμένα, θέλοντας μέσα από απειλές, εκβιασμούς και αισχρή προπαγάνδα να κάμψει το φρόνημα του λαού μας. Μα όσο πιο πολύ χτυπάει, τόσο περισσότερο ο λαός μας αναγκάζεται να αναγνωρίσει ένα καθήκον προς τον εαυτό του και την πατρίδα. Το καθήκον που επιβάλλει στον καθένα πολίτη, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις εκλογές, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για αγώνα κατά της πολιτικής της λιτότητας, ενάντια στη θέληση της Γερμανίας κι ενάντια στη θέληση των Ευρωπαίων ολιγαρχών.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα και να κάνουμε δυνατή την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας κι ας είναι οι Γερμανοί κι οι Ευρωπαίοι ολιγάρχες χίλιες φορές ισχυρότεροι. Αρκεί να αποδείξουμε ότι εμείς είμαστε εκατό χιλιάδες φορές πιο αποφασισμένοι να μην παραμείνουμε σκλάβοι τους. Κι ο τρόπος που έχουμε αυτή τη στιγμή να το αποδείξουμε είναι σύμπας ο λαός, στο Βόλο και σ’ όλη τη χώρα, να το διαδηλώσει στους δρόμους και τις πλατείες όσον καιρό απαιτείται για να κουρελιαστεί η πολιτική της ολιγαρχίας και να αφοπλιστούν τα πολιτικά της κέντρα. Είναι μεγάλη η ανησυχία που επικρατεί ανάμεσα στους ολιγάρχες της Ευρώπης και το πολιτικό προσωπικό που έχουν κάτω από τις εντολές τους και μόνο από το γεγονός ότι υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που λέει ΟΧΙ στις διαταγές τους. Είναι αφάνταστο τι μπορεί να συμβεί, αν με την αποφασιστική παρέμβαση του ελληνικού λαού, αποκαλυφθεί στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών ότι οι κυβερνήσεις που παρουσιάζονται ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, στην πραγματικότητα δουλεύουν για τους πλουτοκράτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου