Φάνης Τριανταφύλλου: Στις πλατείες και τους δρόμους

φάνης-τριανταφύλλου-στις-πλατείες-κα-684657

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα του χρέους κλείνει σήμερα. Αν κλείνει θετικά ή αρνητικά για τη χώρα μας θα το αποδείξουν οι προσεχείς εξελίξεις και δε χρειάζεται τούτη την ώρα καμιά εικασία από μέρους μας.

Η μάχη όμως της Ελλάδας συνεχίζεται. Κι όπως η μάχη αυτή είναι μάχη για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, έτσι και δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς το λαό. Όλοι οι Έλληνες, στο Βόλο και σ’ όλη τη χώρα, μονοιασμένοι και ενωμένοι, πρέπει να σταθούν στο πλευρό της πολιτικής τους εμπροσθοφυλακής, της νέας κυβέρνησης. Σε τούτη τη μάχη για να κερδίσει η ολιγαρχία χρειάζεται λαϊκή διχόνοια και λαϊκή παθητικότητα και αδιαφορία. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε από μακριά αυτόν τον αγώνα. Οι ολιγάρχες και οι πολιτικές τους εκφράσεις στην Ευρώπη πρέπει να νιώσουν την πολιτική πίεση του λαού μας, ο οποίος, μονοιασμένος και ενωμένος κι άσχετα με το τι ψήφισε πριν δυο βδομάδες στις εκλογές, πρέπει να γεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας και της χώρας ολόκληρης ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που δημιούργησε το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό χάος.

Μόνον έτσι θα καταλάβουν οι ξένοι και θα σεβαστούν τη βούληση του λαού μας να σπάσει ο φαύλος κύκλος της καταστροφής. Μόνον έτσι θα τους υποχρεώσει ο λαός μας να δουν ότι κάθε εμμονή στη συνέχιση της άθλιας πολιτικής της λιτότητας και του παρεμβατισμού τους στα εσωτερικά της χώρας μας θα στραφεί ενάντια στα συμφέροντά τους. Με την παρουσία του στους δρόμους και τις πλατείες κατά το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος ο λαός μας θα διαδηλώσει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τη κοινωνική καταστροφή και τη λεηλασία της χώρας, που οδηγούν σε αφανισμό την πατρίδα μας. Θα καταστήσει σαφές ότι ήρθε η ώρα που αν δεν παρθούν αποφασιστικά και ριζικά μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση είναι εξαναγκασμένος να απαντήσει στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία με τον ίδιο τρόπο που του συμπεριφέρεται κι αυτή. Θα υπογραμμίσει ότι για μια τέτοια εξέλιξη τη βασική ευθύνη τη φέρνει πάλι η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, που ενώ μας υποχρέωσε να εφαρμόσουμε μια αδιέξοδη πολιτική, η οποία σώριασε σε ερείπια τη χώρα και την κοινωνία μας, επιμένει τώρα να τη συνεχίσει για να ολοκληρωθεί η καταστροφή, κάτι που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό. Θα τους πει με δυο λόγια ότι αν είναι να μας καταστρέψει η ολιγαρχική Ευρώπη, τότε είναι καλύτερο να την εγκαταλείψουμε για να προλάβουμε την καταστροφή. Και θα τους αφήσει να μετρούν, στο ενδεχόμενο τούτο, τις ζημιές τους.

Γι΄ αυτό και πρέπει να βουλιάξει ο Βόλος κι όλη η χώρα από άκρου εις άκρον. Αυθόρμητα ή οργανωμένα, όλοι στους δρόμους και τις πλατείες. Είναι ανάγκη λαϊκή, πατριωτική. Ο λαός μας δεν θέλει να ζημιώσει κανένα, αντίθετα θέλει μια δημοκρατική συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια συνεννόηση που θα του επιτρέψει να ζήσει και να ξεπληρώσει τα χρέη που η ολιγαρχία τού φόρτωσε. Πιο πίσω από αυτή τη γραμμή δεν γίνεται να πάει, γιατί υπάρχει γκρεμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου