Φάνης Τριανταφύλλου: Το κλίμα αλλάζει

φάνης-τριανταφύλλου-το-κλίμα-αλλάζει-688632

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η γερμανική κυβέρνηση και τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη ισχυρίζονται: ο ελληνικός λαός δεν είναι τίποτε, δουλεύει για να πληρώνει δάνεια, υπομένει τα πάντα και παράλληλα δεν έχει δικαιώματα ούτε ιδιοκτησία της χώρας του. Η αντίληψη αυτή, που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη, συναντάει τώρα το πρώτο της ρήγμα εξ αιτίας της βούλησης του ελληνικού λαού και της νέας ελληνικής κυβέρνησης που εκφράζει ανυποχώρητα τούτη τη βούληση.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί θετικά στην Ευρώπη και τον κόσμο. Μια σειρά από χώρες, για τους δικούς της λόγους η καθεμία, στέκονται στο πλευρό του ελληνικού λαού. Γαλλία και Ιταλία προαναγγέλλουν ραγδαίες αλλαγές, απορρίπτουν το πρόγραμμα της τρόικας των ολιγαρχών και εισηγούνται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται ανοιχτά υπέρ των ελληνικών θέσεων. Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει. Ευρωπαϊκά κόμματα και πολιτικά κινήματα στέκονται στο πλευρό μας κι απέναντι στην πολιτική της λιτότητας. Εδώ, βέβαια, δεν ολοκληρώνεται η κριτική απέναντι στη γερμανοκρατούμενη ολιγαρχική Ευρώπη. Η κριτική αυτή καθημερινά επιβεβαιώνεται στην πράξη καθώς εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς κι αγκαλιάζει τα λαϊκά στρώματα των ευρωπαϊκών χωρών. Οι ευρωπαϊκοί λαοί παύουν να θεωρούν ως το παν τις γερμανικές εντολές για την επιβολή πολιτικών που αντιφάσκουν προς κάθε πραγματικότητα, πλην της εδραίωσης μιας νεοφεουδαρχικής γερμανικής τάξης πραγμάτων στην Ευρώπη, και προσχωρούν στην αντίληψη της ανατροπής τους. Πώς είπατε; Ο ελληνικός λαός δεν είναι τίποτε, γιατί υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας; Καθετί που αντιβαίνει αυτόν τον κανόνα δεν είναι σωστό, καθετί που υπακούει σ’ αυτόν τον κανόνα είναι το παν; Μα αυτό ίσχυε μέχρι χτες! Σήμερα το κλίμα αλλάζει!

Χάρη στην καταλυτική ελληνική παρέμβαση όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη κατανοούν τώρα την αδήριτη αναγκαιότητα να πάψουν οι λαοί να θεωρούνται ένα τίποτε, αντίληψη που οδηγεί τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε καταστάσεις ανάλογες προς αυτές που βιώνει η ελληνική κοινωνία μετά την επιβολή των μνημονίων λιτότητας. Υπάρχουν ήδη ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, γιατί αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της λιτότητας, εάν δεν αναχαιτιστεί στην Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα. Η πρώτη ρήξη στο μέχρι πρότινος αρραγές μέτωπο της ολιγαρχικής Ευρώπης έχει επέλθει. Τα επιτελεία της ολιγαρχίας μπροστά στην πολιτική και ηθική βαρύτητα των ελληνικών διαβημάτων σαλπίζουν τακτική οπισθοχώρηση, αναπροσαρμόζοντας τα σχέδιά τους κι αποδεχόμενα ορισμένες βασικές ελληνικές θέσεις. Ο ελληνικός λαός δεν είναι πια απομονωμένος, ούτε οι ευρωπαϊκοί λαοί τοποθετημένοι ο ένας απέναντι στον άλλο, όπως τους θέλει η ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Συνειδητοποιούν ότι ανήκουν στην ίδια πλατιά ευρωπαϊκή συμπαράταξη που έχει ως στόχο την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του πολίτη, του εργαζόμενου.

Οι λαοί δεν είναι τίποτε! Αυτή η πολιτική αντίληψη της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που είχε έως χτες επιβληθεί από άκρου εις άκρον της Ευρώπης, είναι εντελώς παλαβή. Η ολιγαρχία είναι τίποτε γιατί δεν δημιουργεί τίποτε, οι λαοί είναι τα πάντα γιατί δημιουργούν τα πάντα! Η Ευρώπη, χάρις στη γενναία πολιτική στάση των Ελλήνων, ξυπνά από το λήθαργο. Η ολιγαρχική Γερμανία οδηγείται σε πολιτική απομόνωση. Η ευρωπαϊκή ολιγαρχία οδηγείται σε στρατηγική ήττα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου