Φάνης Τριανταφύλλου: Τα ψεύτικα τα λόγια

φάνης-τριανταφύλλου-τα-ψεύτικα-τα-λόγ-694124

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η ευρωπαϊκή και η ελληνική ολιγαρχία είναι βέβαια απέναντι στα συμφέροντα του λαού μας, ωστόσο τώρα τελευταία νιώθουν γι’ αυτόν απέραντη έγνοια. Άρα τον αγάπησαν ξαφνικά, γι’ αυτό και με τα πολιτικά τους όργανα, τις πολιτικές παρατάξεις και το προσωπικό, μέσω των μεγάλων ΜΜΕ που της ανήκουν, τον προειδοποιούν για τους κινδύνους που διατρέχει εάν η νέα κυβέρνηση της χώρας αρχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της κι ανεβάσει τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργήσει το εισιτήριο στα νοσοκομεία, ακυρώσει την πώληση των αεροδρομίων, για να αναφερθούμε μόνο σε μερικά παραδείγματα.

Έτσι η ολιγαρχική πολιτική που εφάρμοσε η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία γίνεται η σανίδα της σωτηρίας μας κι εμείς βλέπουμε τα λαϊκά συμφέροντα να συμπίπτουν με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Δηλαδή η ολιγαρχία και η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία που την εκπροσωπούν πολιτικά γίνονται ένα με το λαό, ενώ, αντίθετα, η νέα αριστερή κυβέρνηση και η Αριστερά στο σύνολό της βρίσκονται απέναντι.

Το να διαστρέφει η ολιγαρχία τόσο βάναυσα την πραγματικότητα αποτελεί γι’ αυτήν αναγκαιότητα, γι’ αυτό και δεν διστάζει να ταπεινωθεί ως τον παραλογισμό με την προσδοκία ότι όλο και κάποιον θα πείσει. Η ολιγαρχία και οι πολιτικές δυνάμεις που την εκφράζουν υποχωρούν με τρόμο μπροστά στα δεινά που θα φέρει η νέα κυβέρνηση στο λαό, εάν λόγου χάρη καταργήσει τη συμμετοχή του στα φάρμακα. Ασφαλώς θα ζητούσε κανείς το αδύνατο από την ολιγαρχία και τις πολιτικές της εκφράσεις, αν απαιτούσε να συμμορφωθούν προς μια πολιτική που προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τότε θα αναιρούσαν τον ίδιο τον εαυτό τους και δεν θα είχαν πλέον λόγο υπάρξεως. Όμως θα περίμενε, λίγες μέρες μετά τις εκλογές και με νωπή ακόμα την εντολή του λαού, να μην αυτογελοιοποιούνται με τόση αξιοθαύμαστη επιπολαιότητα.

Μα ποιος θα τους πει ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους η χρησιμοποίηση τόσο εξόφθαλμων ψεμάτων, όταν επιμένουν τόσο πολύ να τα μετέρχονται, επειδή τους έχουν τελειώσει όλα τα άλλα επιχειρήματα; Να ένα δείγμα από αυτό που μας προσφέρουν: «Το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί, γυρίζει την Ελλάδα στο παρελθόν» δηλώνει η ΝΔ για τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης. Στη δεξιά παράταξη που κυβέρνησε τη χώρα η τολμηρότητα του ισχυρισμού αντιστοιχεί καθολικά στην τολμηρότητα με την οποία εξαθλίωσε την ελληνική κοινωνία και κατέστησε την Ελλάδα προτεκτοράτο, ισχυριζόμενη ότι το κάνει για το καλό του λαού. Ύστερα απ’ αυτό δεν είναι να απορεί κανείς που λέμε ότι η ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι πυροβολούν τα πόδια τους, όταν προσπαθούν να ενδυθούν φιλολαϊκό μανδύα και να προειδοποιήσουν τον ελληνικό λαό για τις συμφορές που θα τον βρουν εξ αιτίας της εφαρμογής του προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Γιατί αυτοί, δηλαδή η ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, δεν επιχειρούν απλά να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σαν κάτι που δεν είναι, αλλά σαν κάτι αντίθετο από αυτό που είναι, επιδίωξη που στις μέρες μας δεν συναντά ούτε μια πιθανότητα επιτυχίας κι έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την πολιτική τους γελοιοποίηση. Όσο πιο πολύ επιχειρηματολογούν η ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, τόσο περισσότερο διαφανείς γίνονται οι αντιλαϊκές προθέσεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου