Φάνης Τριανταφύλλου: Το πρώτο όχι

φάνης-τριανταφύλλου-το-πρώτο-όχι-696186

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ

Το πρώτο όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνέπεσε να αφορά στην ανακοίνωση των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία, μιας ανακοίνωσης που εξεδόθη σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό εν αγνοία της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια πρώτη απόπειρα να δρομολογηθεί, με τον πλέον σαφή τρόπο, το ζήτημα της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας μας, η κατοχύρωση των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο του ελληνικού λαού. Η βασική άποψη των οικονομικών και πολιτικών κέντρων αποφάσεων της Ευρώπης πάνω στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη: η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της! Από αυτή την αντίληψη άλλωστε ξεκινάει μια μακρότατη περίοδος υποταγής των έως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία και τους πολιτικούς εκπροσώπους της, τελευταίο παράδειγμα της οποίας είναι η ανακοίνωση κατά της Ρωσίας όπου εμφανίζεται να συνυπογράφει η Ελλάδα χωρίς καν να γνωρίζει την ύπαρξή της!

Με το πρώτο αυτό όχι η νέα ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί το δικαίωμα του λαού μας να κανονίζει μόνος του τις υποθέσεις του κι όχι όπως θέλουν και θεωρούν σωστό οι Γερμανοί ολιγάρχες. Αυτό σημαίνει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πολεμήσει κάθε απόπειρα υποταγής της στις επιδιώξεις ξένων κέντρων εξουσίας, είτε αυτές παρουσιάζονται ως μια ανακοίνωση κατά της Ρωσίας είτε ως απαίτηση να αποδεχτούμε τη συνέχιση της νεοαποικιακής πολιτικής που ερήμωσε τον τόπο και εξαθλίωσε το λαό μας. Μήπως πρόκειται για μια μαξιμαλιστική θέση; Και μήπως σημαίνει ότι η Ελλάδα απαρνείται την Ευρώπη; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό ή το ηθικό δικαίωμα να εμπιστευθεί την τύχη της χώρας και του λαού μας σε δυνάμεις που βρίσκονται έξω από τον έλεγχό της, πράγμα που έκαναν όλες οι έως τώρα ελληνικές κυβερνήσεις με τα γνωστά αποτελέσματα. Μέχρι τώρα η ευρωπαϊκή ολιγαρχία είχε εγκαταστήσει στη χώρα μας τους δικούς της ανθρώπους και τα εντεταλμένα πολιτικά της όργανα. Στην πολιτική σκακιέρα οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήταν οι παίκτες, ήταν τα πιόνια. Πάνω από τη σκακιέρα έστεκαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ολιγαρχίας και κουνούσαν τα πιόνια σύμφωνα με τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπούσαν πολιτικά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαράβατος όρος για την επιβίωση της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας είναι η Ελλάδα να ανήκει στο λαό της.

Στην πολιτική του διάσταση το πρώτο όχι της νέας κυβέρνησης στους πλέον αδίστακτους ολιγαρχικούς κύκλους της Ε.Ε. εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού να δημιουργήσει, επιτέλους, τη βάση για την οικονομική, την πολιτική και την κοινωνική του ανασυγκρότηση. Η επιδίωξη αυτή είναι αναγκαία για έναν λαό που θέλει να ζήσει και να προκόψει και δεν μπορεί παρά να προκαλεί τη συμπάθεια των λαών της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, αλλά και τη λυσσαλέα αντίδραση της ολιγαρχίας που επιδιώκει να μας κρατήσει δέσμιους στην υποταγή και την εξαθλίωση. Με το πρώτο της όχι στην Ε.Ε. η νέα ελληνική κυβέρνηση σηματοδοτεί ότι ο αγώνας για την πολιτική και οικονομική αυτοδιάθεση του λαού μας μόλις αρχίζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου