Φάνης Τριανταφύλλου: Εν αρχή ην ο Λαός

φάνης-τριανταφύλλου-εν-αρχή-ην-ο-λαός-698141

ΛΑΪΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Την περίοδο τούτη η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς, παράλληλα με τους υψηλούς στόχους που αποβλέπει (επαναδιαπραγμάτευση δημόσιου χρέους, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, δημοκρατία) πρέπει να κοιτάξει και την καθημερινότητα του βασανισμένου λαού από τον οποίο προέρχεται και με τον οποίο ταυτίζεται.

Από τις πρώτες μέρες της αριστερής διακυβέρνησης να ανακουφίσει οικονομικά τα λαϊκά στρώματα που χτυπήθηκαν ανελέητα από την πολιτική της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη γέενα της κοινωνικής εξαθλίωσης. Άμεσα να ανυψωθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ. Άμεσα να επανασυνδεθεί το ρεύμα και το νερό σε όλα τα σπίτια της φτωχολογιάς, που αποδεδειγμένα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Άμεσα να αποδοθούν τα εργασιακά, τα δημοκρατικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα που αφαίρεσαν από τον κόσμο της εργασίας οι κυβερνήσεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Αποβλέποντας στην άμεση ανακούφιση των πλέον αδύναμων λαϊκών στρωμάτων, η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς δίνει στην πράξη το στίγμα ότι εφαρμόζει το πρόγραμμά της υπέρ του λαού από τον οποίον προέρχεται και τα συμφέροντα του οποίου εκπροσωπεί. Δημιουργεί ένα πλατύ λαϊκό δημοκρατικό μέτωπο, που περιλαμβάνει όχι μονάχα εκείνους που την ψήφισαν, αλλά και τους ανθρώπους του λαού που δεν την ψήφισαν και που βλέποντας τα πρώτα δείγματα των προθέσεών της έχουν κάθε λόγο να την ενισχύσουν στη ρήξη της με την ολιγαρχία. Στο λαό που με την ψήφο του την ανέδειξε και της έδωσε ρητή εντολή να σπάσει την πολιτική της λιτότητας, η συμπεριφορά της νέας αριστερής κυβέρνησης πρέπει από την πρώτη στιγμή να αποδεικνύει ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κερδίσει το σύνολο του κόσμου της εργασίας, να ενώσει στις γραμμές της όλα τα στοιχεία που έχουν κάθε λόγο να προωθούνται τα λαϊκά συμφέροντα, να σπρώξει στο πολιτικό περιθώριο τις ολιγαρχικές πολιτικές δυνάμεις εξουδετερώνοντας στην πράξη τη δυνατότητά τους να της θέτουν εμπόδια και να βρει το αναγκαίο στήριγμα ώστε να λάβει την ώθηση που είναι απαραίτητη για να υλοποιήσει το υπέρ του λαού πρόγραμμά της. Πρέπει από την πρώτη στιγμή να κάνει καθετί που είναι δυνατό για να καταλάβει ολόκληρος ο λαός την ταξική της προσήλωση, γιατί αλλιώς θα είναι σα να αφήνει ένα κομμάτι του στην αγκαλιά των πολιτικών δυνάμεων της ολιγαρχίας, πράγμα που θα δυσκολέψει το έργο της πάρα πολύ και υπό προϋποθέσεις θα το καταστήσει ανέφικτο.

Με τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις καμιά συμμαχία, ούτε συνεννόηση. Πρέπει τα πολιτικά τους στελέχη να λογοδοτήσουν για εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού στα οποία ενέχονται. Για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση της υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, η νέα αριστερή κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Το κόμμα δεν μπορεί να επιβάλει την καθοδήγησή του στη νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ως μοναδικό καθοδηγητή της το πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός με την ψήφο του. Ο λαός και μόνο ο λαός από τον οποίο προέρχεται και τον οποίο εκπροσωπεί έχει το δικαίωμα να αναγνωρίσει (ή όχι) τη συνέπεια και την ορθότητα της πολιτικής της, καθώς και την ικανότητά της να προασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου