Φάνης Τριανταφύλλου: Ελπίδα εναντίον φόβου

φάνης-τριανταφύλλου-ελπίδα-εναντίον-704802

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται: Αφού η Ελλάδα είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίκιο δεν έχει η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία να υπακούουν στις εντολές της;

Δε χωρεί καμιά αμφιβολία ότι ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, με τον τρόπο που υπακούουν στις εντολές των πολιτικών οργάνων της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, παίζουν το παιχνίδι των λίγων και ισχυρών. Γι’ αυτό και φόρτωσαν στο λαό τέτοια ασήκωτα βάρη. Γι’ αυτό και του λένε ακόμα και σήμερα, παραμονή εκλογών: Για να έχεις και στο μέλλον ένα ξεροκόμματο, πρέπει να προσκυνήσεις την πολιτική που μεταφέρει τον παραγόμενο πλούτο από τα χέρια των πολλών στα χέρια των λίγων! Γιατί αν η Μέρκελ πάψει να σε «βοηθά», τότε θα το χάσεις ακόμα και τούτο!

Γελοιωδέστερο επιχείρημα από αυτό δεν υπάρχει. Καλούν το λαό να ψηφίσει υπέρ της συνέχισης της καταστροφής του, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι εάν η Μέρκελ εξακολουθεί να μας «βοηθά» είναι γιατί έτσι επιβάλλει το συμφέρον της Γερμανίας κι όχι από αγάπη. Ούτε ξεχνάμε τον αντίκτυπο που θα έχει σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς η τελική νίκη μιας τέτοιας πολιτικής. Ώστε πρέπει να ψηφίσουμε δεξιά και σοσιαλδημοκρατία στις εκλογές; Η αλήθεια είναι πως η θέση του ελληνικού λαού ποτέ δεν ήταν ευκολότερη.

Λέει ΟΧΙ για τους ακόλουθους λόγους:

α) Η ελληνική δεξιά και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία παρέδωσαν την κυριαρχία της χώρας σε ξένα κέντρα πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων που ενεργούν προς το συμφέρον της ολιγαρχίας.

β) Η ελληνική δεξιά και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία αποδείχτηκε ότι είναι υπέρ μιας νέας τάξης πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία οι λίγοι κατέχουν σχεδόν όλο τον πλούτο και οι πολλοί ζουν στη μεγάλη φτώχεια.

γ) Η Αριστερά είναι ενάντια στην υποδούλωση της χώρας στους πολιτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς της ολιγαρχίας, που με τη βοήθεια των δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών ελληνικών κυβερνήσεων μάς ληστεύει ασύστολα, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, και αποτελεί το ανάχωμα στην επέλαση της πλουτοκρατίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

δ) Για το λαό η ψήφος κατά της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας είναι ψήφος αμυντική για να σταματήσει η πολιτική που του αρπάζει το φαΐ απ’ το τραπέζι. Η ψήφος υπέρ της Αριστεράς είναι ψήφος διεκδίκησης των δικαιωμάτων που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος για τον απλό και μόνο λόγο ότι είναι άνθρωπος. Είναι ένας ακόμα κρίκος στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη.

ε) Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, αποκρούοντας την πολιτική πρόταση της Αριστεράς, κάνουν σήμερα προεκλογικό αγώνα υπέρ της ολιγαρχίας, αγώνα κατ’ εξοχήν γερμανόφιλο.

στ) Ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να κατακτήσει την πολιτική ηγεμονία, αφαιρώντας την από τους ολιγάρχες και τους συνεργάτες τους. Σταθμός προς αυτή την κατάκτηση οι αυριανές εκλογές. Αυτό είναι και το νόημα της αυριανής ψήφου. Ψηφίζει όχι για χάρη της Μέρκελ, της γερμανικής και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μα προς όφελος του λαού της Ελλάδας και των λαών της Ευρώπης. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει ούτε την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ούτε τη δικτατορία της ολιγαρχίας. Και στις εκλογές το ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου