Φάνης Τριανταφύλλου: Ποιος τους έχει ανάγκη;

φάνης-τριανταφύλλου-ποιος-τους-έχει-α-836880

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟ

Δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δεις ότι η απειλή μιας ακόμα μεγαλύτερης καταστροφής της χώρας και του λαού μας, εάν ένα τμήμα της Αριστεράς γίνει κυβέρνηση, λειτουργεί ακριβώς για να συντηρήσει τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που πρώτα δημιούργησαν τον κίνδυνο της καταστροφής και μετά κατέστρεψαν τη χώρα και το λαό.

Όταν η ελληνική δεξιά και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία αποπροσανατολίζουν ή κινδυνολογούν προεκλογικά, εκείνο που θέλουν να επιτύχουν είναι να περάσει σε δεύτερο πλάνο η διερεύνηση των αιτίων τής ήδη συντελεσμένης καταστροφής και η απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους. Ταυτόχρονα, να μη γίνει, ει δυνατόν, καθόλου συζήτηση για το εναλλακτικό πολιτικό πρόγραμμα μιας αριστερής κυβέρνησης. Τα αίτια της καταστροφής κρύβονται πίσω από αδιαπέραστες κουρτίνες, προκειμένου να μη συνειδητοποιηθούν από τη μεγάλη πλειοψηφία και να μην καταπολεμηθούν στις εκλογές της επόμενης Κυριακής με την αποδοκιμασία των πολιτικών δυνάμεων της ολιγαρχίας και την υπερψήφιση μιας αριστερής κυβέρνησης. Το ίδιο ισχύει και με την εξάλειψη κάθε πιθανότητας για σοβαρή δημόσια συζήτηση του εναλλακτικού πολιτικού προγράμματος μιας αυριανής αριστερής κυβέρνησης. Η δεξιά και η σοσιαλδημοκρατία επισείουν πάνω από το κεφάλι του λαού την απειλή μιας ακόμα μεγαλύτερης καταστροφής για να μπορέσουν να τον βάλουν και τούτη τη φορά στο χέρι. Μόνο εάν τον πείσουν ότι βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξ αιτίας της Αριστεράς έχουν κάποιες ελπίδες να συμφωνήσει για την εξακολούθηση της δικής τους, αποδεδειγμένα καταστροφικής για τη χώρα και το λαό, πολιτικής, μια παραδοχή αυταπόδεικτα εντελώς διαστροφική για τον κόσμο της εργασίας και τα συμφέροντα που υπερασπίζεται.

Αναζητώντας σύνδεση ανάμεσα στα αίτια της καταστροφής που επήλθε με τη χρεοκοπία της χώρας και στην ισχύουσα κοινωνική και πολιτική οργάνωση της κοινωνίας, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η προχωρημένη νεοαποικιοκρατική σχέση της χώρας με ολιγαρχικά ξένα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αλλά και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα πάψουν να γίνονται ολοένα μεγαλύτερες, πιο πλατιές, πιο βαθιές και πιο επώδυνες για το λαό μας, εφόσον οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις (χωρίς να λησμονούμε το πολιτικό τους προσωπικό) που έφεραν την καταστροφή συνεχίσουν να κυβερνούν τη χώρα. Η προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της ολιγαρχίας οικονομία θα κάνει καλύτερη τη ζωή του ενός δεκάτου της ελληνικής κοινωνίας και θα δυσχεράνει αφάνταστα την ήδη εξαιρετικά υποβαθμισμένη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας. Ταυτόχρονα θα αυξήσει την κυριαρχία των λίγων και ισχυρών επί του λαού, δυσκολεύοντας ακόμη πιο πολύ κάθε ενδεχόμενη μελλοντική του προσπάθεια να σπάσει τις αλυσίδες του. Μετά από όλα αυτά μπορεί κανείς χωρίς μεγάλο κόπο να συμπεράνει ότι ένας βιομήχανος ή εφοπλιστής έχει κάθε λόγο να ψηφίσει υπέρ μιας δεξιάς ή σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης κι ένας εργαζόμενος υπέρ μιας αριστερής, όσο και αν η δεξιά και η σοσιαλδημοκρατία, με τα ισχυρά ΜΜΕ που διαθέτουν, τον αποπροσανατολίζουν και τον τρομοκρατούν, παρουσιάζοντας τα διάφορα ολιγαρχικά συμφέροντα για δικά του.

Ποια ανάγκη έχει ο λαός από πολιτικές δυνάμεις, η ισχύς των οποίων διατηρείται με τη σταθερή απειλή μιας καταστροφής που ήδη έχουν φέρει οι ίδιες; Ποια εμπιστοσύνη να έχει σε πολιτικές δυνάμεις που καταγίνονται επιστημονικά με την κατάπνιξη κάθε δυνατότητάς του να αντισταθεί απέναντι στην ολιγαρχική τυραννία; Αυτή η πάλη που δεν παραδέχονται η δεξιά και η σοσιαλδημοκρατία χαρακτηρίζει κατ’ εξοχήν μια αριστερή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμιά φυσική μειονεξία, καμιά τεχνική ανωριμότητα, κανένα εμπόδιο στο λαό που αποφασίζει να παλέψει για τη ζωή και την αξιοπρέπειά του. Όταν παίρνει μια τέτοια απόφαση, οι δυνατότητές του είναι μεγαλύτερες από ποτέ, γεγονός που αναγνωρίζεται κι από τους ίδιους του τους δυνάστες, οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλο, ψάχνουν να βρουν πεδίο συνεννόησης με μια αυριανή αριστερή κυβέρνηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου