Φάνης Τριανταφύλλου: Μάχη δύο κόσμων

φάνης-τριανταφύλλου-μάχη-δύο-κόσμων-728963

ΔΕΞΙΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ενας πόλεμος μαίνεται στην Ελλάδα. Από τη μια οι δεξιές πολιτικές δυνάμεις με επικεφαλής ένα τμήμα τους, τη ΝΔ, εκπροσωπούμενο από τον Σαμαρά. Από την άλλη η Αριστερά με επικεφαλής ένα τμήμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπούμενο από τον Τσίπρα. Έπαθλο η Ευρώπη. Η Ευρώπη των λαών, εάν κερδίσει η Αριστερά, η σημερινή Ευρώπη της ολιγαρχίας και των μηχανισμών της, εάν κερδίσει η Δεξιά.

Η ολιγαρχική και πλούσια Ευρώπη του Βορρά συνενώνεται στην Αθήνα απέναντι στη φτωχή Ευρώπη του Νότου, προσπαθώντας να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας. Οι πολιτικές πιέσεις και οι οικονομικές απειλές των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης, η απροκάλυπτη επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού εν όψει των εκλογών, αλλά και η επίσκεψη (προεκλογικής) συμπαράστασης στο δεξιό Έλληνα πρωθυπουργό Σαμαρά του Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι, εντάσσονται στην προσπάθεια της ολιγαρχικής Ευρώπης και των μηχανισμών της να ηττηθεί στην Ελλάδα το αίτημα για μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών, όπου ισχύουν για όλους τους πολίτες τα ίδια δικαιώματα. Η αντίσταση της ελληνικής Αριστεράς στα σχέδια της ολιγαρχίας, αλλά και η επικείμενη (προεκλογική) επίσκεψη συμπαράστασης του ηγέτη του αριστερού ισπανικού κόμματος Podemos στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα, εντάσσονται στην προσπάθεια των λαών της Ευρώπης να ηττηθεί στην Ελλάδα η ολιγαρχική ευρωπαϊκή προοπτική.

Όλα δείχνουν ότι η ελληνική δεξιά, και στο πρόσωπό της η ολιγαρχική και πλούσια Ευρώπη του Βορρά, θα υποστεί την πρώτη μεγάλη ήττα της στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Η αλυσίδα των ολιγαρχικών συμφερόντων θα σπάσει στον πιο αδύνατο κρίκο της. Με την εκλογική ήττα της ελληνικής δεξιάς η ηγεμονία της ολιγαρχίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα πάψει να υπάρχει. Κι αυτό γιατί σε μια γωνιά, έστω, της ηπείρου θα πάψει να εκπληρώνει την ουσιαστική της αποστολή μεταφοράς πλούτου από τους πολλούς και αδύναμους στους λίγους και ισχυρούς. Η Ελλάδα στο σημείο που έχει φτάσει δεν μπορεί να μείνει στάσιμη. Το ίδιο και η Ευρώπη, οι λαοί της οποίας βλέπουν στη μοίρα του ελληνικού λαού τη δική τους μοίρα, εάν η ολιγαρχία εξακολουθήσει να επιβάλλει στην Ευρώπη τις πολιτικές της λιτότητας. Μόνο η πολιτική ήττα των ολιγαρχικών πολιτικών δυνάμεων και μια υγιής λαϊκή πολιτική δύναμη της παραγωγής και της διανομής μπορεί να εξασφαλίσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για όλους και ταυτόχρονα να δώσει σε όλους τους λαούς το αίσθημα του σεβασμού των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Δεν είναι μακριά η ώρα που οι λαοί της Ευρώπης θα φτάσουν στο στόχο τους. Μα για να συμβεί αυτό, πρώτα πρέπει να περάσουν από την Ελλάδα με την έννοια της μεθαυριανής εκλογικής νίκης των δυνάμεων της Αριστεράς. Με αυτή την έννοια στις επερχόμενες εκλογές συγκρούονται δυο κοσμοϊστορικές αντιλήψεις. Η κοσμοϊστορική αντίληψη που εκφράζει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και εκπροσωπείται πολιτικά από τη Δεξιά, και η κοσμοϊστορική αντίληψη που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού και εκπροσωπείται πολιτικά από την Αριστερά. Πόλεμος δύο κόσμων, που για να κερδηθεί από τους λαούς, πρέπει προηγουμένως να ηττηθεί η ελληνική Δεξιά στη μάχη των επερχόμενων εκλογών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου