Φάνης Τριανταφύλλου: Ναι ή όχι στον Φούχτελ;

φάνης-τριανταφύλλου-ναι-ή-όχι-στον-φού-117671

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι της Μαγνησίας. Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη της Θεσσαλίας. Δεν προλάβατε να αναλάβετε τα καθήκοντά σας και στο γραφείο σας βρήκατε να σας περιμένει ένα οχτασέλιδο ερωτηματολόγιο του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Ασφαλώς θα διαπιστώσατε, με την πρώτη ματιά, ότι το ερωτηματολόγιο αυτό συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων που σχετίζονται με την περιουσιακή κατάσταση των Δήμων σας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας αντίστοιχα. Ο λόγος για τον οποίο οι Γερμανοί ζητούν αυτά τα στοιχεία είναι προφανής κι ο στόχος ομολογημένος. Θέλουν να βάλουν στο χέρι τα «φιλέτα» των Δήμων της Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παρ’ όλα αυτά δεν παρουσιάσατε καμιά αντίδραση ως τώρα. Τι να υποθέσουμε; Ότι ήδη τοποθετείτε τον εαυτό σας μεταξύ των μελών της παρέας του Φούχτελ, των Ελλήνων, δηλαδή, Δημάρχων και Περιφερειαρχών που ήδη αποδέχονται τα σχέδια της Γερμανικής Καγκελαρίας για το ξεπούλημα της περιουσίας των Δήμων και των Περιφερειών τους ή ότι, απλώς, είστε αδιάφοροι; Εάν ισχύει το δεύτερο, ομολογουμένως πρόκειται για πρωτοφανή στα χρονικά πολιτική τύφλωση, γιατί μόνο αν είστε πολιτικά τυφλοί δεν βλέπετε ότι εξ αντικειμένου εξυπηρετείτε τα σχέδια των επικυριάρχων της χώρας, των εγχώριων υποτελών τους και των μεγάλων συμφερόντων των δανειστών, κονιορτοποιώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των δημοτών σας και των πολιτών της Θεσσαλίας.

Εγώ πάλι έχω τη γνώμη ότι γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει. Είναι αδύνατον να σας «προστάζει» ο Φούχτελ να του γνωρίσετε με κάθε λεπτομέρεια τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου ή της Περιφέρειας, να τον πληροφορήσετε με κάθε επισημότητα ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει, ποια είναι η κοινωνική κατάσταση στο Δήμο ή στη Θεσσαλία και να μην καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά χρειάζονται στην κατάστρωση ενός πλάνου υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας. Είναι αδύνατο, για παράδειγμα, να «εντέλλεται» ο Φούχτελ να του απαντήσετε λεπτομερώς σχετικά με το ποια είναι τα αστικά απορρίμματα, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα, τα ογκώδη, και να μην πάει το μυαλό σας ότι τέτοιες πληροφορίες μαζεύει μόνο εκείνος που (ομολογημένο) στόχο έχει να βάλει στο χέρι τα χρυσοφόρα απορρίμματα του Δήμου σας, εκχωρώντας τη διαχείρισή τους σε ιδιώτες. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, ιδιαίτερα μεγάλη αντιληπτική ικανότητα για να διακρίνετε ότι η υποτελής στην τρόικα κυβέρνηση έχει απαξιώσει συνειδητά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες κοινωνικές συνθήκες για το ξεπούλημα, ούτε μεγάλη διανοητική προσάθεια για να «κουμπώσετε» τη συγκεκριμένη αυτή κυβερνητική πολιτική με τις επιδιώξεις του Φούχτελ και της παρέας του! Γιατί ούτε ένας σας δεν το έκανε έως τώρα;

Κύριε Δήμαρχε του Βόλου, Δήμαρχε Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου. Κύριε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Καθαρές κουβέντες. Ή επιστρέφετε άμεσα το ερωτηματολόγιο στον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας ως απαράδεκτο ή το συμπληρώνετε, πράγμα που σημαίνει ότι το ’χετε πάρει απόφαση να βγάλετε τη δημόσια περιουσία στο σφυρί. Ό,τι και να συμβαίνει από τα δυο, έχετε την υποχρέωση να εξηγηθείτε. Κι οι πολίτες την υποχρέωση να δράσουν ανάλογα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου