Φάνης Τριανταφύλλου: Πλήρωσε ή πέθανε

φάνης-τριανταφύλλου-πλήρωσε-ή-πέθανε-120088

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Η τελευταία ενέργεια του υπουργείου Υγείας να κόψει μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, απαραίτητων για την επιβίωση των απλών ανθρώπων του λαού, προκαλεί ένα αίσθημα φρίκης, αποτροπιασμού και τεράστιας αγανάκτησης. Οι γιατροί της Μαγνησίας και όλης της χώρας είναι ανάστατοι. Οι ασφαλισμένοι το ίδιο. Οι πρώτοι γιατί δεν μπορούν να παρέχουν πια ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, οι δεύτεροι γιατί το κόψιμο των διαγνωστικών εξετάσεων αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Βάλτε με το μυαλό σας, φίλοι και αναγνώστες: οι μνημονιακές κυβερνήσεις πρώτα σας έβαλαν να πληρώνετε περισσότερα για φάρμακα. Μετά να πληρώνετε για τη νοσηλεία. Κατόπιν να πληρώνετε τους γιατρούς. Ύστερα να πληρώνετε τις εργαστηριακές εξετάσεις. Την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (το ΙΚΑ δηλαδή) τη διέλυσαν μέσα σε μια νύχτα και σας έστειλαν στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς, στους οποίους έβαλαν πλαφόν επισκέψεων. Κι επειδή το πλαφόν συμπληρωνόταν από τις πρώτες κιόλας ημέρες του μήνα σάς έβαλαν να πληρώνετε τον ιδιώτη γιατρό για να σας γράφει τα φάρμακα. Και τώρα σας κόβουν τις διαγνωστικές εξετάσεις. Πλήρωσε ή πεθαίνεις!

Αγαπητοί αναγνώστες, αγαπητοί φίλοι. Δεν αποτείνομαι ούτε στα πάθη, που δικαιολογημένα εξάπτονται, ούτε στο θυμικό, μα μόνο στη λογική, γιατί αυτή η τελευταία βρίσκεται πάντα στο πλευρό της αλήθειας. Σας ρωτάω, λοιπόν: Όσοι δεν πέσατε ακόμα θύματα αυτής της πολιτικής, βλέπετε να γλυτώνετε απ’ τα νύχια της και στο μέλλον; Βλέπετε, για παράδειγμα, να μη σας αγγίζει στο μέλλον η συνεχιζόμενη κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας; Όσο για μένα, να τι είναι αδιαφιλονίκητο: η κυβέρνηση αυτή δε νοιάζεται για το λαό, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Γ’ αυτό και θα ’ρθει κάποια στιγμή που όλοι θα είναι θύματα της πολιτικής της, εκτός από όσους ανήκουν στην πλουτοκρατία. Αλλά κι εσείς, φίλοι, που δε συμμερίζεστε τη δική μου άποψη, με όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν παρά να αμφιβάλλετε για τις προθέσεις της. Στην περίπτωση αυτή, όμως, δεν είναι σα να έχετε την υποψία πως σας εξαπατά; Τι πιο βαρύ απέναντι σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση ένα τεράστιο τμήμα του λαού να την υποψιάζεται κι ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο, να είναι βέβαιο ότι ενεργεί υπέρ της πλουτοκρατίας;

Η πολιτική της κυβέρνησης, αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι, είναι θεμελιωμένη στον παραλογισμό. Έχουν δίκιο οι γιατροί της Μαγνησίας, βλέποντας τα πράγματα, όπως είναι φυσικό, απ’ τη μεριά του λαού. Κι εγώ λέω: Η πολιτική της κυβέρνησης αναδεικνύει την ατίμωση του καθεστώτος που τη γεννά. Σκεφτείτε το λίγο. Όσο για τον κόσμο της εργασίας, δε χρειάζονται δάκρυα. Δε χρησιμεύουν σε τίποτα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν κι όχι να κλαίνε. Κι αφού καταλάβουν, να αντιδράσουν όλοι μαζί, σα μία γροθιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου