Φάνης Τριανταφύλλου: Θεομπαιχτικός πατριωτισμός

φάνης-τριανταφύλλου-θεομπαιχτικός-π-139361

ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Η δήλωση του ακροδεξιού Καρατζαφέρη ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ για να μην έρθει (στην εξουσία) ο… θεομπαίχτης Τσίπρας και καταστραφεί η πατρίδα επαναφέρει το παλιό εκείνο ιδεολόγημα του θεομπαιχτικού πατριωτισμού, κατά το οποίο ο πιστός στο Θεό Φαρισαίος και θύτης της πατρίδας και του λαού εμφανίζεται ως ο σωτήρας των θυμάτων του, προκειμένου να συνεχίζεται εσαεί η θυσία τους υπέρ της πλουτοκρατίας.

Αφού τόσον καιρό ο ελληνικός λαός υποφέρει τα πάνδεινα, αφού τα τσιράκια της ολιγαρχίας που τον κυβερνούν σαβάνωσαν την πατρίδα των εργαζομένων με τα μνημόνια και την ξεπουλάνε με το κομμάτι, έρχονται τώρα με την απαίσια ικανοποίηση του θριάμβου των δωσιλόγων να δημιουργήσουν έναν ακόμα ακροδεξιό συνασπισμό, για να σωθεί η πατρίδα των ολιγαρχών από την Αριστερά. Αυτό κηρύσσει η δεξιά Νέα Δημοκρατία με το να διευρύνεται προς την ακροδεξιά, αυτό κηρύσσει το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ με το να κάνει πλάτες στην ακροδεξιά μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό κηρύσσει ο αρχηγός του ακροδεξιού ΛΑΟΣ κι όλα τα χάσκοντα παράσιτα της πλουτοκρατίας, που τρέφονται μέσα στην κοπριά της εθνικής μειοδοσίας, χειροκροτώντας και χύνοντας δάκρυα χαράς.

Δάκρυα χαράς όμως δεν μπορεί να χύσει κι η πατρίδα των εργαζομένων από μια τέτοια εξέλιξη. Μόνο δάκρυα λύπης από τα ολοένα και πιο μεγάλα βάσανα του λαού, ποτάμια δάκρυα από την ολοένα και πιο μεγάλη λεηλασία της χώρας, τέτοιων δακρύων πηγή είναι οι θεομπαίχτες και πατριδοκάπηλοι που κάνουν κουμάντο. Μέσα από τα σχέδια της ακροδεξιάς, της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας ο λαός αντικρίζει τη ζωντανή πραγματικότητα έξω από τα σύννεφα του ιδεαλισμού που προσπαθούν να τον σύρουν οι ακροδεξιοί με το παλιό τέχνασμα της επίκλησης στη θρησκεία. Κι αυτό που βλέπει είναι η προσπάθεια να συνεχίσει η πατρίδα των εργαζομένων να πορεύεται στο θανάσιμο δρόμο του μαρτυρίου της, με τα νύχια της ξένης πλουτοκρατίας μπηγμένα στις σάρκες της και με την παρασιτική ελληνική αστική τάξη, αποχαλινωμένη μέσα στην ικανοποίηση του δικού της συμφέροντος, καβάλα στο σβέρκο. Βλέπει τα κυβερνητικά ενεργούμενα της ολιγαρχίας και τα τιποτένια τσιράκια τους να φτιασιδώνονται φιλολαϊκά κάθε πρωί και κάθε βράδυ να έχουν αρπάξει από το λαϊκό πορτοφόλι και το τελευταίο μονόλεπτο για να γεμίσουν τις κάσες των πλουτοκρατών. Βλέπει τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους να στέκονται σούζα μπροστά στην ξενόφερτη τρόικα και να ρίχνουν κάθε πρόσχημα αποδεχόμενοι τις πιο οικτρές αντιλαϊκές αντιπατριωτικές λύσεις.

Αυτοί είναι που επικαλούνται το Θεό και την πατρίδα. Παχιά λόγια που από μέσα τους ξεπηδούν τα «ιδανικά» της πατρίδας των λίγων. Σ’ αυτή την πατρίδα πιστεύετε, χορτάτοι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας. Σ’ αυτόν το Θεό στήνετε τους βωμούς σας. Απάνω στο θυσιαστήριό σας βογκάει η πατρίδα των πολλών, του δυναστευόμενου λαού. Δεν είναι δική σας, δική μας είναι αυτή η πατρίδα. Εμείς θα τη σώσουμε από μόνοι μας. Κανένας σωτήρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου