Φάνης Τριανταφύλλου: Ελευθερία στους λαούς της Ευρώπης

φάνης-τριανταφύλλου-ελευθερία-στους-146383

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η Γερμανία επέβαλε στη Γαλλία γερμανική κυβέρνηση του τραπεζικού κεφαλαίου. Ο Γάλλος Πρόεδρος έκλινε το γόνυ μπροστά στη Μέρκελ και τέθηκε απροσχημάτιστα κάτω απ’ τις εντολές της, κάνοντας τη χώρα του δορυφόρο του Βερολίνου και πολύτιμο όργανο του χρηματιστικού κεφαλαίου. Το γερμανικό ευρώ βυθίζει σε ύφεση τη Γαλλία κι η γαλλική ακροδεξιά ράβει κοστούμι εξουσίας. Το γερμανικό ευρώ βυθίζει σε ύφεση ολόκληρη την ήπειρο κι ανοίγει για το φασισμό και το ναζισμό την πόρτα της Ευρώπης.

Είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρη η χρησιμοποίηση των παραπάνω επισημάνσεων εναντίον εκείνων που στο εσωτερικό της χώρας επιδιώκουν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό σε σκοπούς ξένους προς τα συμφέροντά του, και που, περιφρονώντας κάθε του δικαίωμα, επιχειρούν να ποδηγετήσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας (πρώτα και κύρια της γερμανικής) τις πολιτικές εξελίξεις. Το ξαναλέμε: Αν η Γαλλία γίνεται σήμερα και με τη βούλα γερμανικό προτεκτοράτο, η Ελλάδα έχει γίνει προ πολλού. Αν σήμερα η γαλλική κυβέρνηση είναι γερμανική, η ελληνική κυβέρνηση είναι γερμανική από την εποχή του Σημίτη. Σήμερα η ελεύθερη βούληση των Ελλήνων καταπατάται. Το απόλυτο δικαίωμα του ελληνικού λαού να παίρνει αποφάσεις που αφορούν τον εαυτό του μέσω της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησής του δεν υφίσταται. Το αγαθό της δημοκρατίας, που κάθε λαός τείνει να διεκδικεί σαν αναπαλλοτρίωτο, για τους Έλληνες είναι όνειρο μακρινό. Στην υπόθεση της διακυβέρνησης της χώρας έχει πλέον θεμελιώδη σημασία να απαλλαγεί η κυβέρνηση από οποιουσδήποτε καταναγκασμούς βάζει ακόμα ο λαός, διεκδικώντας ψωμί κι ελευθερία, για να αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην εκτέλεση των εντολών της τρόικας…

Σε κείνους που μας παρακινούν να μη γράφουμε τέτοια πράγματα και να δεχτούμε τη σημερινή κατάσταση, ότι πρέπει δηλαδή η Ελλάδα να είναι υποταγμένη σε μια πειθαρχία του μεγάλου κεφαλαίου ριζικά ασυμβίβαστη προς τα συμφέροντα του λαού της, αντιτάσσουμε την αμετάκλητη αντίθεσή μας και την πίστη μας στην αναγκαιότητα του αγώνα να επιβληθεί στη χώρα μας, όπως και στη Γαλλία και σε ολόκληρη την ήπειρο, η αρχή: Ελευθερία στους λαούς της Ευρώπης!

Φυσικά η πίστη αυτή δεν γεννιέται μόνο από το δικαίωμα της άμυνας των λαών της Ευρώπης κατά της επιθετικής αντίδρασης του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου (πρώτα και κύρια του γερμανικού), αλλά και από το δικαίωμα των λαών που οδηγεί στην απαίτηση για πλήρη άσκηση ελέγχου πάνω στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας τους. Αν για να αναλάβουν οι λαοί τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους είναι υποχρεωμένοι να αποκαθηλώσουν το γερμανικό καθεστώς που καταδυναστεύει την Ευρώπη και να εξοστρακίσουν τις γερμανόφιλες κυβερνήσεις – μαριονέτες που υπάρχουν στις χώρες τους, πρέπει εξαρχής να θεμελιώσουν και να εξασφαλίσουν ένα καθεστώς κυριαρχίας του λαού στο εσωτερικό της καθεμιάς χώρας ξεχωριστά και ισότιμης συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού των δικαιωμάτων των λαών της Ευρώπης. Καμιά επιβολή, κανένας καταναγκασμός πρέπει να είναι ανεκτός από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα στη χώρα μας εκφράζεται πρακτικά με την εκδίωξη του γερμανικού ανδρεικέλου που παίζει το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου