Αυτοί οι φτωχοί ξωμάχοι και τσομπάνηδες

αυτοί-οι-φτωχοί-ξωμάχοι-και-τσομπάνηδ-164447

Ματέο Ρέντσι, Ιταλός πρωθυπουργός: «Δε θα μου πει η τρόικα τι να κάνω στη χώρα μου»! Δυστυχώς την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης επί του θέματος εξέφρασε με τη μεγαλύτερη δυνατή ενάργεια η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη: «Για κάποια φορτία ροδάκινα δεν θα αφήσουμε τους συμμάχους μας»!

Η κυβέρνηση σοβαρολογεί. Κι ας εκτιμά ως και το Bloomberg, ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, ότι «η ελληνική ανάκαμψη βρίσκεται στον αέρα εξ αιτίας του ουκρανικού ζητήματος»! Και τι μ’ αυτό, αφού τα συμφέροντα των συμμάχων μας εξυπηρετούνται με την ιμπεριαλιστική οικονομική επίθεση στη Ρωσία; Σωστά μιλάει η Βούλτεψη, σωστά πράττει η κυβέρνηση. Αλλά μιλούν και πράττουν από την άποψη των συμμαχικών συμφερόντων και όχι των ελληνικών. Η ίδια λογική πρυτάνευσε κι όταν η κυβέρνηση υπέγραψε φαρδιά – πλατιά τη νέα ΚΑΠ που φέρνει καινούρια δεινά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μειώνοντας τις επιδοτήσεις, βάζοντας φραγμούς στις καλλιέργειες, αποδεσμεύοντας την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποχαρακτηρίζοντας τα βοσκοτόπια, πολιτικές που οδηγούν με σιγουριά στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδων αγροτικών και κτηνοτροφικών νοικοκυριών.

Η ταφόπλακα που μπαίνει στην ελληνική κτηνοτροφία με τη μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης και την εφεύρεση των μη επιλέξιμων βοσκοτόπων δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η εφαρμογή μέτρων που προβλέπονται από τη νέα ΚΑΠ. Τι κι αν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, οι άνθρωποι οι δικοί μας, δίπλα μας, φωνάζουν ότι αυτή η πολιτική είναι εγκληματική; Και δεν το λένε ένας και δυο. Κοτζάμ Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επιστολή της στο Σαμαρά το λέει, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ώστε η κτηνοτροφία να παραμείνει ζωντανή! Αμ δε! Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! Ματέο Ρέντσι είναι ο Σαμαράς; Είναι σα να ακούω τη Βούλτεψη: «Για μερικούς ξωμάχους και τσομπάνηδες δεν θα αφήσουμε τους συμμάχους μας!». Μα βέβαια! Φυσικά! Αυτό βολεύει τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς κτηνοτρόφους! Πού θα πουλάνε αυτοί τα προϊόντα τους, αν στην αποικία των πλούσιων Ευρωπαίων, την Ελλάδα, εξακολουθούν να πουλάνε οι Έλληνες κτηνοτρόφοι γάλα και κρέας; Αξίζει να τα χαλάσουμε με τους φίλους μας και συμμάχους για χάρη μερικών ασήμαντων ξωμάχων και τσομπάνηδων;

Ε, λοιπόν, αυτοί οι φτωχοί ξωμάχοι και τσομπάνηδες, που αντιμετωπίζονται σαν ασήμαντοι και παρακατιανοί απ’ το γκουβέρνο, ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τι πάθαν από τις κυβερνήσεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας. Να αθροίσουν όλα τους βάσανα κι όλη την πείρα που συσσώρευσαν μέχρι τώρα από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνυπολογίσουν και τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν καθαρά προς τα πού πάει το πράγμα, και να δουν πως η σούμα βγάζει μόνο ένα αποτέλεσμα: Μέσα σε μια ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως της ΕΕ, με μια κυβέρνηση που βάζει πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού τα συμφέροντα των ξένων, οι Έλληνες αγρότες κι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι θα είναι πάντοτε χαμένοι, όταν δεν θα οδεύουν προς τον αφανισμό. Όπως τώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου