Φάνης Τριανταφύλλου: Αλλαγή, τώρα!

φάνης-τριανταφύλλου-αλλαγή-τώρα-360830

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;

Σε μια εποχή που η πόλη μας και η περιοχή μας καταρρέουν, οι δεξιοί κι οι σοσιαλδημοκράτες υποψήφιοι για το δήμο και την περιφέρεια έχουν αναβαθμίσει τη συνηθισμένη τους προπαγάνδα. Εμφανίζοντας τις εντολές της τρόικας σαν τη μοναδική πολιτική που αρμόζει στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι συστημικοί αυτοί πολιτικοί στοχεύουν όχι τόσο στους οπαδούς τους, όσο στους αριστερούς πολιτικούς αντιπάλους τους με σκοπό να τους εμφανίσουν πολιτικά αναξιόπιστους. Ταυτόχρονα προτείνουν ένα απλούστατο και σίγουρο τρόπο να απομονωθούν οι «λαϊκιστικές» αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις: το μόνο που χρειάζεται είναι σήμερα το εκλογικό σώμα να ψηφίσει δεξιά και σοσιαλδημοκρατία.

Δείγματα πολιτικής ανωτερότητας και πολιτικής ηθικής, για όσους τα χρειάζονται, προσφέρονται δωρεάν από όλα τα εκλογικά γραφεία των δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών αυτοδιοικητικών συνδυασμών: για παράδειγμα, το υποτιθέμενο υπέρ του λαού έργο των δεξιών και σοσιαλδημοκρατών δημάρχων και του δεξιού περιφερειάρχη. Η υποτιθέμενη φιλολαϊκή πολιτική τους στάση απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο λαός από τις νεοφιλελεύθερες δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις κ.τ.λ. Ζητούν την ψήφο του λαού για να τον σπρώξουν ακόμα βαθύτερα στην εξαθλίωση. Η αδυναμία και η σύγχυσή τους μπροστά στην επερχόμενη ήττα τούς αναγκάζει να καταφεύγουν σε μισαλλόδοξες πολιτικές προσεγγίσεις. Υπόβαθρο τούτων των προσεγγίσεων είναι το ότι αγνοούν πλήρως τα συμφέροντα του λαού και την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης της πόλης και της περιοχής. Να βρεθούν ή να ξαναβρεθούν οι ίδιοι στην τοπική εξουσία και δεν τους καίγεται καρφί αν η πολιτική που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν κατά την επόμενη πενταετία στο δήμο και την περιφέρεια είναι η συνέχεια εκείνης που καταβαράθρωσε την πόλη μας και τη Θεσσαλία κατά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Ο αντίπαλος της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας στις σημερινές εκλογές, οι αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις, δεν αγνοούν την ταξική φύση της πολιτικής που εφαρμόζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση από τους δεξιούς και τους σοσιαλδημοκράτες. Στη θέση αυτής της πολιτικής προτείνουν στο λαό της πόλης και της περιοχής μας μια άλλη, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Οι αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις εκτιμούν και ταξινομούν διαφορετικά τις πολιτικές προτεραιότητες. Έτσι, γι’ αυτές οι εργαζόμενοι και οι ολιγάρχες δεν είναι ίδιοι, επειδή «συνεργάζονται» για την παραγωγή του ίδιου προϊόντος. Οι αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις, σε αντίθεση με αυτές της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, είναι υπέρ των εργαζομένων, γι’ αυτό κι η πολιτική τους στο δήμο δεν συμπεριλαμβάνει π.χ. το ξεπούλημα των χρυσοφόρων απορριμμάτων της πόλης, πράγμα που αποβαίνει υπέρ των συμφερόντων των ολιγαρχών.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μια άβυσσος χωρίζει τις αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις από τις δεξιές και τις σοσιαλδημοκρατικές. Οι μεν στο πλευρό του λαού. Οι δε στο πλευρό του ολιγάρχη. Τα αριστερά αυτοδιοικητικά στελέχη να αγωνίζονται για τη διάσωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά αυτοδιοικητικά στελέχη, άλλοτε ενεργά και άλλοτε δια της σιωπής τους, να συνεργούν στην κατάλυση αυτών των δικαιωμάτων. Οι αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις να πολεμούν με νύχια και με δόντια την κυβερνητική πολιτική που καταβαράθρωσε την πόλη και την περιοχή μας. Οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις να προωθούν και να εφαρμόζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα αυτή την πολιτική. Ως κύρια χαρακτηριστικά τους οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν την αποξένωσή τους από την ιστορική λαϊκή ανάγκη για αλλαγή, τη νεοφιλελεύθερη νοοτροπία τους, την αυτάρεσκη ανακύκλωση των στελεχών τους σε θέσεις εξουσίας και μια πρωτόγονη ταξική πολιτική εναντίον του κόσμου της εργασίας. Τι δουλειά έχει ο λαός με αυτούς;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου