Φάνης Τριανταφύλλου: Ενάντια στην ξένη κατοχή

φάνης-τριανταφύλλου-ενάντια-στην-ξέν-364816

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η Αριστερά έχει πρόγραμμα υπέρ του λαού. Στην παρούσα στιγμή πάνω απ’ όλα ζητάει να απελευθερωθεί η χώρα κι η ελληνική κοινωνία από τον οικονομικό στραγγαλισμό των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών. Κρατάει ψηλά τη σημαία της πάλης για λαϊκή κυριαρχία. Ζητάει να λυθεί το ζήτημα του χρέους της χώρας δημοκρατικά και όχι με τη λεηλασία του τόπου και την εξαθλίωση του λαού.

Η Αριστερά χρειάζεται κι άλλη πολιτική δύναμη για να καταργήσει τις αποικιακές παραχωρήσεις που έκαναν οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες. Η Αριστερά είναι που βάζει στο επίκεντρο της δράσης της την πάλη για τη δημοκρατία, που καθημερινά συρρικνώνεται από τη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία. Η Αριστερά αγωνίζεται συστηματικά για τη συγκέντρωση και την ενότητα των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον τους τα κατ’ εξοχήν πολιτικά και οικονομικά όργανα των ολιγαρχών, η αντιδημοκρατική, ανεξάρτητη και ανεξέλεγκτη από τους λαούς της Ευρώπης γραφειοκρατία τής Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση της Μέρκελ, το ΔΝΤ, οι ελληνικές δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Στην πολιτική όλων αυτών η Αριστερά αντιπαραθέτει μια άλλη πολιτική στη βάση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Τα πιο πλατιά στρώματα του λαού, κάτω μάλιστα από την τρομακτική πίεση των ολιγαρχών και των πολιτικών εκπροσώπων τους, έχουν κάθε λόγο στις ευρωεκλογές της Κυριακής να στρέψουν την πλάτη στο αντιλαϊκό στρατόπεδο.

Καταγγέλλοντας στις ευρωεκλογές την πολιτική της δεξιάς και σοσιαλδημοκρατικής συγκυβέρνησης και των προστατών της, δίνεις στην Αριστερά την απαραίτητη δύναμη να εργαστεί υπέρ μιας άλλης πολιτικής, διαφορετικής από αυτή που επιβάλλει η τρόικα, μιας πολιτικής υπέρ των απαράγραπτων δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μας. Αφαιρείς από τη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία τη δυνατότητα να εργαστούν πολιτικά υπέρ ολιγαρχικών συμφερόντων, όπως κάνουν με απόλυτη συνέπεια και μεγάλη επιτυχία ως τώρα, υπακούοντας τυφλά στις εντολές ξένων κέντρων αποφάσεων. Δίνεις στην Αριστερά την πολιτική δύναμη να παλέψει για την επαναφορά και τη διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, αυτών που τόσο εύκολα και φτηνά ξεπούλησαν η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία στους ξένους.

Τα λέω στα ίσια και με λόγια σταράτα, γιατί η εσωτερική αντίδραση χρησιμοποιεί το ψέμα και τη διαστρέβλωση εναντίον της Αριστεράς, προσπαθώντας να υπονομεύσει πάση θυσία τον πολιτικό της λόγο. (Επόμενο είναι από τη στιγμή που κάθε απόπειρα της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας να αντιπαρατεθούν πολιτικά με την Αριστερά στεφανώνεται με τη χρεοκοπία της κοινωνικής τους φιλοσοφίας, των πολιτικοοικονομικών επιχειρημάτων τους, τις παραχωρήσεις, τη δουλικότητα, την υποταγή τους στο μεγάλο κεφάλαιο, αναδεικνύοντας έτσι ακόμα πιο πολύ την υπεροχή των πολιτικών προγραμμάτων των αριστερών κομμάτων και την αποφασιστική τους πάλη ενάντια στην ξένη κατοχή).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου