Φάνης Τριανταφύλλου: Μπέος ή Πατσιαντάς;

φάνης-τριανταφύλλου-μπέος-ή-πατσιαντ-366890

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

Περνούμε σήμερα στο ζήτημα των εκλογών για τη δημαρχία του Βόλου, ένα βασικό θέμα η απάντηση στο οποίο θα σφραγίσει την πόλη και τη ζωή των Βολιωτών τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια.

Υπάρχουν δυο αντίπαλες παρατάξεις: Η μια έχει τις ρίζες της στις πολιτικές αρχές και παραδόσεις της ελληνικής Αριστεράς, με τους μακρόχρονους αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, την πάλη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις ξενόδουλες κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν. Με παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου από τη θέση της αντιπολίτευσης. Με επεξεργασμένο πρόγραμμα και προτάσεις για την πόλη. Μια παράταξη που δεν αποτελεί εστία νεοφασιστικής και ναζιστικής αναγέννησης, ούτε προγεφύρωμα άδηλων συμφερόντων. Η άλλη παράταξη δεν κατόρθωσε έως τώρα να μας δείξει την πολιτική της φυσιογνωμία, ανάλογη με την οποία θα είναι αύριο η πολιτική της πράξη στο δημοτικό συμβούλιο. Το μόνο που μας έδειξε είναι ένα επιμέρους πρόγραμμα για το νερό, τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό και τα αδέσποτα, από το οποίο δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα.

Πρέπει εδώ να πούμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ότι το μέλλον του Βόλου, αυτή η ίδια η ζωή μέσα στην πόλη μας, εξαρτώνται και από το ποιον θα ψηφίσουμε την Κυριακή για δήμαρχο. Ο δήμαρχος θα προκύψει από την αριστερή παράταξη του Πατσιαντά, της οποίας οι παλιότεροι και οι πρόσφατοι αγώνες υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων καθώς και η πολιτική φυσιογνωμία και το φιλολαϊκό πρόγραμμα είναι γνωστά ή την παράταξη Μπέου για την οποία πολιτικά δεν γνωρίζουμε τίποτα που να υιοθετεί επισήμως η ίδια, πέρα από τη θέση ότι είναι ανεξάρτητη από κόμματα;

Ωστόσο ο Βόλος αποτελεί συνέχεια και κομμάτι όλης της χώρας. Αποτελεί μαζί της μια γεωγραφική, οικονομική και πολιτική ενότητα. Ό,τι συμβαίνει στη χώρα, συμβαίνει και στο Βόλο. Η αριστερή παράταξη Πατσιαντά, πέρα από το πρόγραμμά της για την πόλη, έχει και πολιτική θέση για το τι πρέπει να συμβεί στη χώρα ώστε να επωφεληθεί ο Βόλος και η κοινωνία του. Η παράταξη Μπέου δεν έχει. Για να αποκτήσει η πόλη όλα όσα της λείπουν και η βολιώτικη κοινωνία όλα όσα χρειάζεται δεν φτάνει μια πρόταση τεσσάρων σημείων και μάλιστα μόνο για το Βόλο. Το θέμα λοιπόν τίθεται ως εξής: ψηφίζουμε την ολοκληρωμένη φιλολαϊκή πολιτική πρόταση της παράταξης Πατσιαντά ή δίνουμε κατ’ ουσίαν λευκή επιταγή στην παράταξη Μπέου, επαφιέμενοι στις καλές του προθέσεις;

Η λευκή επιταγή είναι πολιτικά απαράδεκτη. Αν σήμερα η χώρα και η πόλη μας βρίσκονται σε βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, η αιτία έγκειται σ’ αυτό ακριβώς το γεγονός: Στο ότι δηλαδή δώσαμε μέχρι τώρα πολλές λευκές επιταγές σε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, επειδή πιστέψαμε στις καλές τους προθέσεις, για τις οποίες μας διαβεβαίωναν με βαρύτατους «όρκους». Χάσαμε έτσι τον πολιτικό μας προσανατολισμό κι ακολουθήσαμε δρόμους αντίθετους προς τα συμφέροντα του τόπου και του λαού. Και να το αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου