Φάνης Τριανταφύλλου: Να κυβερνήσει ο λαός

φάνης-τριανταφύλλου-να-κυβερνήσει-ο-λ-371511

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Σε ολόκληρη την Ευρώπη συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές, που μας επηρεάζουν άμεσα, ζωτικά. Μια καινούρια εποχή έχει αρχίσει, στην οποία κουμάντο στη χώρα μας κάνουν οι Βρυξέλλες. Το ξεκίνημα αυτής της κατάστασης το βρίσκουμε στη βούληση της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά της. Και τη συνέχειά της στις μεταβολές που έκαναν οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας ώστε να συντριβεί η θέληση του λαού μας στις μυλόπετρες της γραφειοκρατίας Βρυξελλών.

Ο σκοπός από την αρχή ήταν καθαρός: Ο λαός δουλεύει και η ολιγαρχία απολαμβάνει τα αγαθά της δουλειάς του. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συμπαιγνίας μεταξύ ολιγαρχίας και ελληνικών αστικών κυβερνήσεων; α) Η πολιτική εξουσία πέρασε σταδιακά στα χέρια ξένων πολιτικών κέντρων. Σήμερα η πολιτική εξουσία δεν ασκείται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά από το όργανο των ολιγαρχών, την τρόικα, μέσα στην οποία η γραφειοκρατία των Βρυξελλών παίζει σημαντικότατο ρόλο. β) Πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται μεταρρυθμίσεις στη χώρα, που έδεσαν με βαριά δεσμά τον κόσμο της εργασίας, φορτώνοντάς τον με τα βάρη της κρίσης που οι ίδιοι οι ολιγάρχες δημιούργησαν. Οι ελληνικές κυβερνήσεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας έβαλαν στα χέρια της ολιγαρχικής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών το μαχαίρι που είναι χωμένο βαθιά στην καρδιά της χώρας και του λαού μας. γ) Η οικογένεια των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι και τόσο πολύ οικογένεια. Στην πραγματικότητα τα πλούσια κράτη του Βορρά, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, καταδυναστεύουν το φτωχό Νότο, με κατ’ εξοχήν θύμα τη χώρα και το λαό μας. Για πρώτη φορά τόσο εύκολα κατόρθωσαν οι δυνατοί της Ευρώπης να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους στους αδύναμους. δ) Καθημερινά συντελείται μια αδιάκοπη επιβάρυνση της οικονομικής κατάστασης του λαού και της χώρας μας. Υπάρχει μεγάλη εξαθλίωση. Το χρέος αντί να μικραίνει, μεγαλώνει. Ό,τι παράγει ο λαός μας πάει στις τσέπες των δανειστών – τοκογλύφων. Και θα πηγαίνει για δεκαετίες με τις συμφωνίες που υπογράφει μαζί τους η ελληνική κυβέρνηση. Η χώρα λεηλατείται. ε) Αυτά που λέμε ελευθερία, δημοκρατία, και είναι ανεκτίμητα για τον κόσμο της εργασίας, εξατμίζονται στη χώρα μας μέρα με την ημέρα. στ) Ενώ ο λαός υποφέρει, βλέπει τα πράγματα να χειροτερεύουν γι’ αυτόν. Η νεολαία μεταναστεύει. Η χώρα καταρρέει. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά; Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια νέα Ιερά Συμμαχία στην Ευρώπη, που αρπάζει απ’ τους αδύναμους για να τα δώσει στους δυνατούς. Δίπλα σ’ αυτό το βασικό συμπέρασμα υπάρχει κι ένα άλλο, ένα ειδικό συμπέρασμα για τη χώρα και το λαό μας: Η πατρίδα μας και ο λαός μας, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μαραζώσουν κι άλλο, μέχρι που τελικά να σβήσουν.

Μπροστά σ’ αυτή την αδυσώπητη πραγματικότητα βρισκόμαστε σήμερα. Και τα πράγματα είναι απλά: Θέλουμε να συνεχιστεί η θέση της χώρας μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μεταχείριση του λαού μας ως υποζυγίου των ισχυρών; Εάν όχι, πρέπει σήμερα να ψηφίσουμε ενάντια στις ξενόδουλες πολιτικές δυνάμεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας. Πρέπει να ψηφίσουμε ενάντια στη σιδερένια γροθιά του συστήματος, τη φασιστική και ναζιστική ακροδεξιά. Πρέπει με την ψήφο μας να δηλώσουμε ότι το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή την ίδια την ύπαρξή μας σα λεύτερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου λαού δεν την αφήνουμε πια στα χέρια των πολιτικών εκφραστών της ολιγαρχίας. Επιτέλους, να κυβερνήσει ο λαός κι όχι η δωσίλογη πλουτοκρατία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου