Φάνης Τριανταφύλλου: Μοίρα Καρατζαφέρειος

φάνης-τριανταφύλλου-μοίρα-καρατζαφέ-380442

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΡ;

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη ΔΗΜΑΡ ή οποιοδήποτε άλλο κεντροαριστερό κόμμα αναλάβει το ρόλο της τώρα που η ΔΗΜΑΡ πνέει τα λοίσθια, ακολουθώντας τη μοίρα των υποστυλωμάτων του συστήματος.

Κατ’ αρχήν πρέπει να σκεφτούμε πώς έχουν τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία κάτω από τη διακυβέρνηση της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας κι αν πρέπει να τα αλλάξουμε. Παρατηρώντας την κοινωνία μας, τα φαινόμενα που βλέπουμε με μια και μόνο ματιά είναι η αβεβαιότητα για το αύριο, η τεράστια ανεργία, η αβάσταχτη φτώχεια, η εξαθλίωση του λαού. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι θα ήμαστε καλύτερα, αν τη διακυβέρνηση της χώρας έπαυαν να έχουν τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κυβερνητικά κόμματα, συνεπικουρούμενα από τη ΔΗΜΑΡ. Μπορεί η ελληνική κοινωνία να υποφέρει, σίγουρα όμως θα υπέφερε πολύ περισσότερο, αν το τιμόνι της χώρας δεν κράταγαν τα στιβαρά χέρια ενός δεξιού ή σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού. Οπότε ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ, ή όποιου άλλου κεντροαριστερού κόμματος πάρει τη θέση της ως υποστηρίγματος της κυβερνώσας δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας, είναι προς όφελος του λαού κι επομένως τα πράγματα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Κάνει μεγάλο λάθος όποιος ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας οφείλονται στον τρόπο κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, στην άνευ όρων εξάρτηση της χώρας από ξένα κέντρα αποφάσεων κ.τ.λ. και ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να πάψουν να υπάρχουν εάν αλλάξουμε την κοινωνική και πολιτική μας οργάνωση και αν καταργήσουμε την εξάρτηση. Μα τι ανοησία! Η αβεβαιότητα, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας δεν οφείλονται σε αιτίες που έχουν και την παραμικρή σχέση με τη βούληση της δεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που στοιχίζονται πίσω τους, ξένων και ντόπιων. Είναι από θέλημα Θεού που δεν μπορούμε ως χώρα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. «Στηρίζουμε τις δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις υπό τον όρο να σας επιτρέπουν να τρώτε ένα κομμάτι ψωμί! Κοιτάξτε τα ζώα! Αν δεν βρίσκουν τροφή, λιμοκτονούν! Αυτή είναι η φυσική τάξη!» είναι σα να μας λέει η ΔΗΜΑΡ, όταν στηρίζει κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αντί η ελληνική κοινωνία να κατρακυλήσει στο ζωώδες επίπεδο που τη σπρώχνουν η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία, βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω κι αυτό χάρη στην κοινωνική ευαισθησία και τις προσπάθειες της ΔΗΜΑΡ!

Η αλήθεια είναι ότι ο πληθυσμός στη χώρα πρέπει να φάει, αλλά δεν περισσεύουν πόροι από τους ισχυρούς. Άρα πρέπει να μικρύνει ο πληθυσμός. Σύμφωνοι, παιδιά πρέπει να γεννιούνται, το σύστημα έχει ανάγκη από εργάτες και υπαλλήλους. Οι γέροι όμως; Τι χρειάζονται οι γέροι; Θα μπορούσαν να έχουν εκλείψει, αντί να σπαταλούν πολύτιμους πόρους. Έχετε σκεφτεί ποια είναι η ανθρωπιστική συμβολή της ΔΗΜΑΡ πάνω στο κεφαλαιώδες ζήτημα της ύπαρξης ή μη γερόντων στον κόσμο; Έχετε σκεφτεί αν θα υπήρχαν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς τη ΔΗΜΑΡ; Πώς θα ζήσουμε δίχως αυτή;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου