Φάνης Τριανταφύλλου: Η Ανασυγκρότηση

φάνης-τριανταφύλλου-η-ανασυγκρότηση-382289

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί για να προλάβει τις γοργές πολιτικές εξελίξεις, αντικαθιστώντας τα φθαρμένα υλικά με άλλα φθαρμένα υλικά. Πόσο νέα θα είναι η κυβέρνηση, εάν φύγει ο Στουρνάρας και έρθει ο Λοβέρδος; Είναι νέα μία κυβέρνηση, όταν έχει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες;

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Θα έχει τη βούληση η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση να σπάσει τις εξαρτήσεις της χώρας και να αποκαταστήσει την κυριαρχία της; Από αυτό φαίνεται αν η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση θα είναι πράγματι νέα ή θα είναι ίδια με τις παλιές. Θα θέλει η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις που αφορούν το λαό μας ή θα αφήνει, όπως οι προηγούμενες, τις αποφάσεις αυτές στα χέρια των ξένων; Αυτού φαίνεται αν η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του λαού ή κυβέρνηση των μεγάλων συμφερόντων. Όλα τα άλλα πέρα από αυτό δεν είναι παρά μια απάτη και η ανασυγκρότηση της κυβέρνησης δεν είναι παρά ένας ακόμα εμπαιγμός του λαού. Εφόσον η πολιτική της παραμένει η ίδια με των προηγούμενων, η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση είναι ίδια με τις προηγούμενες. Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι πολιτικοί που μας χρεοκόπησαν και μας παρέδωσαν δεμένους πισθάγκωνα στην πιο επιθετική αισχροκέρδεια των ολιγαρχών, αυτοί που βοήθησαν όσο μπορούσαν στις ανηλεείς επιθέσεις τους εναντίον μας, φορούν καινούρια μάσκα. Λες κι οι ευθύνες τους κι οι προθέσεις κρύβονται πίσω από μάσκες.

Ούτε ανασυγκρότηση τούς σώζει ούτε τίποτα. Μόνο λίγους μπορούν πια να ξεγελάσουν. Κατάλαβε ο κόσμος τι καπνό φουμάρουν. Ένα έργο αν κάνουν, το κάνουν πρώτα για να φάνε οι προστάτες τους κι ύστερα γιατί το χρειάζεται ο λαός. Ρίχνουν δέκα λίρες στο παγκάρι με τα εθνικά «δίκαια» της Γερμανίας κι ένα μονόλεπτο στο παγκάρι με τα εθνικά δίκαια της χώρας μας, όπως το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Το ίδιο στραβό κουπί με τις προηγούμενες θα τραβάει η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση, τα ίδια και χειρότερα θα είναι για μας τα αποτελέσματα.

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι: η ανασυγκροτημένη κυβέρνηση της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, πιστό εκτελεστικό όργανο ξένων κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, θα συνεχίσει την κατεδάφιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού μας, προκειμένου με τα υλικά να αναστηλώσει τα μεγαλοσυμφέροντα που εκπροσωπεί και που κινδυνεύουν από την κρίση. Η χώρα και ο λαός μας θα σπρωχτούν σε πιο τραγικές καταστάσεις από την ανασυγκροτημένη κυβέρνηση, μέχρι που αυτή να παραδώσει τη σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας και να αρχίσει ένας νέος, περισσότερο επώδυνος κύκλος για τη χώρα και το λαό μας. Μέχρι να πιάσουμε πάτο. Μέχρι να ξεπουληθούν τα πάντα και ο λαός να γίνει υπηρέτης στο σπίτι του και δουλοπάροικος στο χωράφι του. Η μοναδική διέξοδος παραμένει μια αληθινά νέα κυβέρνηση, που θα αγωνιστεί ανυποχώρητα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, προϋποθέσεις απαραίτητες για την επιβίωση του λαού και της χώρας μας, τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και προκοπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου