Φάνης Τριανταφύλλου: Ελάτε τώρα, χερ Σόιμπλε

φάνης-τριανταφύλλου-ελάτε-τώρα-χερ-σό-387791

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ελάτε τώρα, χερ Σόιμπλε. Μας μιλάτε για την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν υπακούσουμε στην εντολή σας για νέο μνημόνιο. Δεν μας λέτε όμως τίποτα για τα δικαιώματα του λαού μας που καταπατιούνται με τα μνημόνια, πράγμα πολύ χρήσιμο για την επικυριαρχία της χώρας σας επί της Ελλάδας. Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πόσο στυγνός εκπρόσωπος των γερμανικών μεγαλοσυμφερόντων είστε.

Δεν παραλείπετε βέβαια να συμπληρώσετε ότι κατανοείτε τα βάσανα του ελληνικού λαού, μάλιστα τον θαυμάζετε για την αντοχή και την υπομονή του, αλλά για το καλό του πρέπει να του προσθέσετε κι άλλα! Ηχούν ακόμα στ’ αυτιά μας τα λόγια σας ότι κι εσείς θα θέλατε ο λαός μας να μην υποφέρει, αν όμως, για να φτάσουμε σε αυτό το ευτυχές σημείο, πρέπει να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ευνοούν τους ολιγάρχες, αν πρέπει να αποκηρύξουμε τις αρχές πάνω στις οποίες είναι χτισμένη η γερμανική Ευρώπη και στις οποίες, ασφαλώς, πρέπει να στηρίζεται κάθε κοινωνία που αγαπάει την πρόοδο, τότε βέβαια χίλιες φορές προτιμάτε να υποφέρει ο ελληνικός λαός, παρά να τιναχτεί στον αέρα το θαυμαστό αυτό οικοδόμημα του γερμανικού και του διεθνούς κεφαλαίου!

Αλλά, χερ Σόιμπλε, αφήστε τα μεγάλα λόγια και την «πονοψυχιά» σας για τον ελληνικό λαό κατά μέρος. Οι Γερμανοί ολιγάρχες που εκπροσωπείτε έχουν τεράστιο κέρδος από την καταλήστευση του λαού μας, όπως και το γερμανικό αστικό πολιτικό προσωπικό, στο οποίο ανήκετε κι εσείς. Επομένως είναι σκόπιμο αυτά να βάζουμε στη συζήτηση. Όσο για τα λόγια συμπαθείας σας, να ξέρετε ότι στη χώρα μας δε σας πιστεύει κανείς. Το αντίθετο. Πίσω απ’ αυτά διακρίνει γυμνή την υστεροβουλία σας, για να μην πούμε πιο πολλά. Για τις απειλές σας θα πούμε τούτο: από το γεγονός ότι ως Γερμανός αστός πολιτικός ήσασταν και παραμένετε πάντα στην υπηρεσία της γερμανικής αστικής τάξης, ο λαός μας συμπεραίνει ότι είναι απειλές της γερμανικής αστικής τάξης και όχι του γερμανικού λαού. Κι ακόμα πιο πέρα, συμπεραίνει ότι είναι υποχρεωμένοι οι φτωχοί Γερμανοί κι οι φτωχοί Έλληνες, αν θέλουν να επιβιώσουν, να αντιπαλέψουν αυτές τις απειλές όσο και την πολιτική σας, χερ Σόιμπλε, και την πολιτική που εντέλλεσθε στους πολιτικούς εκπροσώπους της ελληνικής αστικής τάξης. Αν η Ευρώπη είναι ο κοινός μας τόπος, τότε είμαστε όλοι στενά συνδεδεμένοι. Κι εμείς, οι φτωχοί της Ευρώπης, δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο αντικείμενο εκμετάλλευσης των πλουσίων. Και δεν μπορούμε για έναν απλό λόγο: λίγο ακόμα να συνεχίσουμε να σας υπακούουμε, χερ Σόιμπλε, και θα πεθάνουμε όλοι μας. Τα δικαιώματα, η δικαιοσύνη κι η ηθική των πλουσίων οδηγούν τους ευρωπαϊκούς λαούς ξανά πίσω στο Μεσαίωνα. Αφού εκεί το πάτε, μην αμφιβάλλετε καθόλου: δεν θα αργήσει η μέρα που οι λαοί της Ευρώπης θα επιβάλλουν σε σας και στα ζάπλουτα αφεντικά σας τα δικά τους δικαιώματα, τη δική τους δικαιοσύνη, τη δική τους ηθική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου