Φάνης Τριανταφύλλου: Ακροδεξιές εφεδρείες

φάνης-τριανταφύλλου-ακροδεξιές-εφεδ-397304

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Στοχευμένες σκληρές δεξιές επιλογές στον ανασχηματισμό. Η κυβέρνηση, πέρα από το να συνεχίσει την ίδια πολιτική με μεγαλύτερη ένταση, έχει απόλυτη ανάγκη να προσεταιριστεί άμεσα τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους.

Για την οικονομική ολιγαρχία που εξ αντικειμένου εκπροσωπεί η κυβέρνηση πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. Η τρέχουσα πολιτική εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά τους συμφέροντα. Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η κυβέρνηση έχει τώρα απόλυτη ανάγκη από την ακροδεξιά στήριξη: Η πολιτική υποδούλωσης και εξάρτησης από ξένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα, με τα οποία συνδέονται και στα οποία υποτάσσονται τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα, έχουν υποχρεώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού να στρέψει την πλάτη στη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία.

Τείνει να γίνει κοινή συνείδηση στο λαό ότι έχουν προδώσει την αποστολή τους για τη δημιουργία ενός πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητου αστικού κράτους. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους στην κοινωνία τα αντιλαμβάνεται κανείς παντού γύρω του. Ταυτόχρονα και για πρώτη φορά κόμμα της Αριστεράς έρχεται πρώτο σε εκλογές, σημάδι ότι ο λαός όλο και περισσότερο αποζητάει τη διέξοδο στην κατεύθυνση μιας πραγματικά ελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδας. Πώς αλλιώς να αντιδρούσαν στην παρούσα στιγμή οι επικυρίαρχοι της χώρας και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, των οποίων η φυσική ύπαρξη και υπόσταση είναι δεμένη αναπόσπαστα με μια εξαρτημένη από μεγαλοσυμφέροντα Ελλάδα, πέρα από το να προσβλέψουν στη βοήθεια και τη στήριξη της ακροδεξιάς;

Εκτός από την απλή αριθμητική, που δείχνει ότι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση μόνο εάν «αθροίσει» τις δυνάμεις της με την ακροδεξιά θα μπορέσει να επιτύχει μερικούς ακόμα μνημονιακούς στόχους μέχρι τις αναπόφευκτες πρόωρες εκλογές, η στροφή της προς την άκρα δεξιά αποτελεί την πολιτική συμπύκνωση των οικονομικών προτεραιοτήτων της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας στην παρούσα στιγμή. Μετά την ήττα της κυβέρνησης στις πρόσφατες εκλογές και την ανύψωση ενός κόμματος της Αριστεράς σε αποφασιστικό πολιτικό παράγοντα του τόπου, οι ξένοι και οι ντόπιοι ολιγάρχες δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το ενδεχόμενο να μην έχουν αύριο απέναντί τους εξαγορασμένες συνειδήσεις, διεφθαρμένα πρόσωπα, κόμματα και παρατάξεις που να τους υπηρετούν δουλικά. Προκειμένου να μη χαθεί η εξουσία μόνη πολιτική καταφυγή τους η ακροδεξιά, σάρκα από τη σάρκα τους.

Με τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και του λαού μ’ έναν σκληρότερο τρόπο. Η ανεξαρτησία της χώρας μας, η λαϊκή κυριαρχία, η τιμή και η αξιοπρέπεια του λαού μας πρέπει να εξακολουθήσουν να ξεπουλιούνται χοντρικά στους ξένους και τους ντόπιους ολιγάρχες. Η περιουσία και το προϊόν της εργασίας του λαού πρέπει να καταλήξουν εξ ολοκλήρου στις τσέπες τους. Τα αστικά πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να χτυπηθούν κι άλλο. Ο λαός που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να αναζητήσει αλλού λύσεις πρέπει να υποταχτεί με τη βία. Πολύπλοκη, δύσκολη και βαριά η αποστολή για μία κυβέρνηση. Ήρθε ο καιρός να κληθούν οι ακροδεξιές εφεδρείες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου