Φάνης Τριανταφύλλου:Στο Ζάππειο μια μέρα…

φάνης-τριανταφύλλουστο-ζάππειο-μια-μ-505249

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η σωτηρία της χώρας δεν θα έρθει από τους ξένους επικυρίαρχους. Η σωτηρία του λαού δεν θα έρθει από κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Δεν θα έρθει από δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και πολιτικά στελέχη που αποτελούν την πολιτική έκφραση της ολιγαρχίας, δεν θα έρθει από αυτούς που υποδέχτηκαν γονυπετείς στο Ζάππειο τους Ευρωπαίους πολιτικούς κομισάριους των μεγάλων συμφερόντων.

Η σωτηρία της χώρας και του λαού θα έρθει ως αποτέλεσμα μιας κατάστασης κοινωνικής εξαθλίωσης που κινητοποιεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Σε πείσμα των πολιτικών εκπροσώπων των ξένων επικυρίαρχων και των Ελλήνων πολιτικών που μαζεύτηκαν στο Ζάππειο και θέλουν τη χώρα υποταγμένη και τους πολίτες φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς κανένα δικαίωμα, η σωτηρία αποτελεί νομοτέλεια και θα έρθει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο βρίσκει ανυπόφορη την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και γιατί ήδη συνειδητοποιεί ότι η διάσταση μεταξύ της κοινωνικής πραγματικότητας και εκείνης που θα μπορούσε να υπάρξει εξ αιτίας μόνο των Μνημονίων είναι μεγάλη. Οι κυβερνήτες μας υπερέβαλαν εαυτόν για να φροντίσουν και τους ντόπιους τους πάτρωνες. Δυο πράγματα ζητούσαν οι ξένοι, τρία έκαναν αυτοί, με αποτέλεσμα ακόμα πιο μεγάλη εξαθλίωση για το λαό.

Η Ελλάδα των Μνημονίων είναι δημιούργημα των εξαρτημένων από ολιγαρχικά συμφέροντα δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών ελληνικών κυβερνήσεων και βαραίνει τη ζωή των πολιτών σαν εφιάλτης. Τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μάς κατέστρεψαν για ιδιοτελείς λόγους και βαραίνουν την ψυχή των πολιτών σαν εφιάλτης. Οποιαδήποτε όνειρα κι αν έχει ο λαός για το μέλλον, δεν μπορούν να τα εκπληρώσουν αυτοί που τον κατέστρεψαν και συνεχίζουν να τον καταστρέφουν. Η ελληνική άρχουσα τάξη απέτυχε οικτρά και για να σωθεί η ίδια παρέδωσε τη χώρα και το λαό στις ύαινες και τα τσακάλια. Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από την άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της πέρα από καταπίεση, πείνα και προδοσία. Αυτό που αναδύεται από τα κοινωνικά ερείπια είναι η αντίληψη ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Το να παριστάνουν οι περιπατητές του Ζαππείου τον σωτήρα είναι γελοίο.

Ερχεται η ώρα που ο λαός δεν θα μένει πίσω από τα γεγονότα. Έρχεται η ώρα που ο λαός θα δημιουργεί γεγονότα για να υπερβεί την άθλια κοινωνική κατάσταση που επέβαλαν οι ξένοι επικυρίαρχοι και επέτειναν οι ελληνικές κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν και ντόπια συμφέροντα. Έρχεται η ώρα που ο λαός, αναγκασμένος από την πραγματικότητα, θα αγνοήσει τις ντιρεκτίβες των μνημονιακών κυβερνήσεων και τις απειλές των ξένων επικυρίαρχων, προκειμένου να σωθεί. Έρχεται η ώρα που ο λαός, λόγω των συνθηκών, ολοένα και περισσότερο θα τείνει αυθόρμητα να δημιουργήσει τις δικές του μορφές διεύθυνσης του αγώνα του, τις οποίες ούτε να προβλέψει ούτε να ελέγξει μπορεί η ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου