ΕΞΟΔΟΣ

Ιχνηλατούν σύγχρονους ρυθμούς

ιχνηλατούν-σύγχρονους-ρυθμούς-571068

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες ανανεώνουν σήμερα στις 22.30 το μουσικό τους ραντεβού στο Λυχνάρι (Αγριά Βόλου). Μαζί τους στο ακορντεόν η Μερόπη Βλαχογιάννη. Συμμετέχει στο τραγούδι η Τόνια Κιουπελόγλου.

Το Βολιώτικο συγκρότημα είναι μία μπάντα που κινείται στα μονοπάτια της ροκ – «έντεχνης» μουσικής και πολλές φορές αρέσκεται να «παντρεύει» παραδοσιακούς ήχους με σκληρούς ηλεκτρικούς. Μέσα σε μία δεκαετία έχει δηλώσει δυναμική παρουσία με πολλές live παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Τρίκαλα, Σκύρο, Σκιάθο, Καρδίτσα, Λαμία, Άμφισσα, Χαλκίδα κ.α.

Ιδρυτής του συγκροτήματος και τραγουδιστής είναι ο Νίκος Μεργιαλής, που μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (ντράμερ του συγκροτήματος) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει τους Μουσικούς Ιχνηλάτες.

Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο: «Είμαι ό,τι δεν είμαι» σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή (εκτός από «Τα παραμύθια του Ιούδα» που στίχους έχει γράψει η Νικολέττα Γουσοπούλου) κυκλοφόρησε το 2008 εισάγοντας έναν ιδιαίτερο ήχο στο μουσικό στερέωμα. Μία δουλειά που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό, με τα τραγούδια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των live εμφανίσεων του συγκροτήματος, ορίζοντας το δικό τους μουσικό στίγμα.

Η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά «Άρχισε να φυσά» που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011 αποτελεί την πιο ώριμη έκφραση του ύφους των Μουσικών Ιχνηλατών. Τα 11 τραγούδια υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Μεργιαλής, με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, χωρίς να λείπει και το ερωτικό στοιχείο. Τα μουσικά ακούσματα αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στο cd συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια αλλά και ένα ηλεκτρικό ζεϊμπέκικο…

Σε αυτή τη μουσική τους διαδρομή σταθμό αποτέλεσε η κοινή συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου το χειμώνα του 2009, ενώ το ίδιο καλοκαίρι συμμετείχαν στις συναυλίες των Διονύση Τσακνή, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα. Ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις αποτελούν και οι πρόσφατες επί σκηνής συνεργασίες σε Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μήτση και τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, με τους οποίους μοιράζονται κοινές ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική κι έτσι ανέπτυξαν γρήγορα ένα έντονο δέσιμο. Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 6948.108255.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου