ΕΞΟΔΟΣ

Με έντεχνο και ροκ

με-έντεχνο-και-ροκ-592758

Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 22.30 στο Λυχνάρι στην Αγριά Βόλου, με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες και το Γιάννη Μήτση.

Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, ο Γιάννης Μήτσης, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια το σφυγμό στα Ξύλινα Σπαθιά, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ και αναζήτησε μόνος του δρόμους εκφραστικούς.

Εχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το «Συνεχές ωράριο» το 1997 και το «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται: «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος».

Ο Γιάννης Μήτσης στα τραγούδια του φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από τη γενιά των Beat τραγουδά… «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Στο δίσκο συμμετέχει στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική «συνάντηση» με το Μήτση στο τραγούδι «Δεν ξέρω» που έχει ξεχωρίσει ήδη στα ραδιόφωνα.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες μετρούν δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη που κυκλοφόρησε το 2008 έχει τίτλο: «Είμαι ό,τι δεν είμαι» και η δεύτερη που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά «Άρχισε να φυσά» (και οι δύο έχουν την υπογραφή σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή). Στο ενεργητικό του συγκροτήματος προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και δημιουργούς γνωστούς στο ευρύτερο κοινό της ροκ και «έντεχνης» σκηνής.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες και ο Γιάννης Μήτσης θα παρουσιάσουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια των δύο δημιουργών αλλά και πολλές διασκευές που έχουν καταφέρει να τις κάνουν «δικές τους» με το προσωπικό τους ύφος. Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 6971.924660.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου