ΕΞΟΔΟΣ

Ταινία του Κάρλος Σάουρα

ταινία-του-κάρλος-σάουρα-600207

Το κινηματογραφικό «Ταξί» του Κάρλος Σάουρα θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Αχίλλειο, στην αίθουσα «Νίκος Κολοβός», στο πλαίσιο του Ciné Μεσόγειος. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί : Ίνγκριντ Ρούμπιο, Κάρλος Φουέντες, Αγκάθα Λις, Άνχελ ντε Αντρές Λόπεζ, Εουσέμπιο Λαζάρο, Φρανσίσκο Μαέστρε.

Νεαρή Ισπανίδα, όταν αποτυγχάνει στις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, αποφασίζει να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα της, ως οδηγός ταξί στη Μαδρίτη. Σταδιακά, όμως, ανακαλύπτει με οδυνηρή έκπληξη ότι ο πατέρας της και ο αγαπημένος της ανήκουν σε συμμορία ακροδεξιών οδηγών ταξί, που δολοφονούν περιθωριακούς, μετανάστες, ομοφυλοφίλους και έγχρωμους.

Αριστοτεχνικός συνδυασμός μιας ιστορίας αγάπης και μιας δυνατής περιπέτειας, στους ρυθμούς του φλαμένκο. Το ισπανικό «ντουέντε», ο μαγικός ρεαλισμός και ο άψογος φορμαλισμός, καθιστούν τον Σάουρα ένα μάγο-χορογράφο του παγκόσμιου σινεμά. Άλλοτε με την οργή ενός μανιακού και άλλοτε με την τρυφερότητα ενός βιολιστή, κινεί την κάμερά του και κατακλύζει τη μεγάλη οθόνη με εικόνες και συναισθήματα.

Οι συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Κάρλος Σάουρα (Carlos Saura) είναι εξαιρετικοί: Ο διευθυντής φωτογραφίας Βιτόριο Στοράρο (Vittorio Storaro), στενός συνεργάτης των Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (Bernardo Bertolucci) και Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola), δίνει μία εντυπωσιακά φωτογραφημένη νυχτερινή Μαδρίτη. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Σαντιάγο Ταμπερνέρο (Santiago Tabernero Palacios) συμβάλλει στο συγκλονιστικό σενάριο. Οι ερμηνείες του νεαρού ζεύγους των πρωτοεμφανιζόμενων πρωταγωνιστών, γεννημένων στη Βαρκελώνη, Ίγκριντ Ρούμπιο (Ingrid Rubio) στο ρόλο της Παζ (Paz) και Κάρλος Φουέντες (Carlos Fuentes) στο ρόλο του Ντάνι (Dani), αποτελούν δύο από τα πιο δυνατά χαρτιά αυτής της ταινίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου