ΕΞΟΔΟΣ

«Πυροτεχνήματα την Τετάρτη»

πυροτεχνήματα-την-τετάρτη-626765

Με την ταινία «Πυροτεχνήματα την Τετάρτη»- «Chaharshanbe-soori / Fireworks Wednesday» σε σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαρχαντί, συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν.Ιωνίας.

Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στη Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Η αυριανή ταινία, Ιρανικής παραγωγής 2006, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαρχαντί και πρωταγωνιστούν οι: Χεντϊέ Τεχρανί, Ταρανέ Αλιντουστί, Χαμίντ Φαροκνεζάντ, Παντέα Μπαχράμ.

Οι σχέσεις ανδρών και γυναικών στο Ιράν, η υποκειμενικότητα της αλήθειας, τα στεγανά των κοινωνικών τάξεων αποτελούν τις βασικές θεματικές του φιλμ που καταγράφει με ένταση και βάθος κάτι που μοιάζει, αλλά δεν είναι απλό: τις μικρές στιγμές που είναι ικανές να μας αλλάξουν.

Σύμφωνα με την ιρανική παράδοση, την τελευταία Τετάρτη πριν το νέο περσικό έτος, ο λαός ανάβει φωτιές στους δρόμους και γιορτάζει με πυροτεχνήματα και κροτίδες. Παραμονή της γιορτής, η νεαρή Ρούχι, η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, πηγαίνει να καθαρίσει το σπίτι μίας μεσοαστικής οικογένειας στην Τεχεράνη. Το διαμέρισμα είναι αναστατωμένο, ακατάστατο, με σπασμένα τζάμια παντού. Η οικογένεια όμως είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση: η νευρωτική γυναίκα κατηγορεί τον σύζυγο ότι την απατά με τη διπλανή διαζευγμένη κομμώτρια, εκείνος ωρύεται ότι τον αδικεί, ενώ το τυλιγμένο με γάζες χέρι του μαρτυρά ότι αυτός ευθύνεται για το σπασμένο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας. Κατά τη διάρκεια της μέρας η Ρούχι μεταμορφώνεται σε κατάσκοπο για τη σύζυγο, μεσολαβητή του συζύγου, ειρηνοποιό του ζευγαριού και γκουβερνάντα του μικρού τους αγοριού που ρουφάει όλη την ένταση. Σταδιακά, όσο πέφτει η νύχτα και τα πυροτεχνήματα ξεκινούν, εκείνη χάνει την πίστη της στο θεσμό του γάμου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου