ΕΞΟΔΟΣ

«Η αδελφή μου»

η-αδελφή-μου-636024

Με την ταινία «Η Αδελφή μου», ( L’ Enfant d’ en Haut) σε σκηνοθεσία Ούρσουλα Μεγιέρ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στη Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ και η διάθεση εισιτηρίων αρχίζει στις 8:30 μ.μ.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή Γαλλίας, Ελβετίας, και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κέισι Μοτέ Κλάιν, Λέα Σεϊντού, Μάρτιν Κόμπστον, Τζίλιαν Αντερσον.

Δυο χρόνια μετά το «Home», η Ούρσουλα Μεγιέρ επιστρέφει με άλλη μια συγκινητική ιστορία διαλυμένης οικογένειας που της χάρισε Ειδική Μνεία στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Βαρύ χιόνι σκεπάζει απαλά τον ψυχισμό ενός αγοριού που μεγάλωσε απότομα… Ο 12χρονος Σιμόν είναι ένα πιτσιρίκι που έχει μεγαλώσει πριν την ώρα του. Αγγελικός στην όψη, παμπόνηρος και τολμηρός στην πραγματικότητα, έχει βρει τον τέλειο τρόπο να ξεγελά τον κόσμο για να κερδίζει τα προς το ζην. Ο Σιμόν και η λίγο μεγαλύτερη αδελφή του Λουίζ, ζουν δίπλα σ’ ένα χιονοδρομικό κέντρο στις ελβετικές Αλπεις.

Η Λουίζ, πανέμορφη αλλά επιπόλαια, αλλάζει εραστές και δουλειές με αυτοκαταστροφική ταχύτητα. Ο Σιμόν γυροφέρνει με τα λιφτ στις πίστες και στα σαλέ και κλέβει εξοπλισμό, σκι, μπότες, γυαλιά, γάντια, που μετά πουλάει στους συνομήλικους γείτονές του. Η ανικανότητα της Λουίζ να φροντίσει για τον εαυτό της, πόσο μάλλον για τον μικρό της αδελφό, αναγκάζουν τον Σιμόν ν’ αναλάβει την ευθύνη και των δυο τους. Μόνο που σιγά – σιγά ο ρόλος του ως «ενήλικα» θα διαλύσει την όποια ισορροπία είχε η σχέση του με τη Λουίζ και το χιονοδρομικό κέντρο θα γίνει το καταφύγιό του.

Η τραγικότητα της ιστορίας του Σιμόν και της Λουίζ διαπερνά τη συνείδηση, κυρίως επειδή απεικονίζεται με χιούμορ κι ευαισθησία: η ιστορία της ταινίας έχει βαρύτητα και μελαγχολία, αλλά είναι ειπωμένη με μια ελαφρότητα που την κάνει καθημερινή, άρα ακόμα πιο καθολική, μια ιστορία – κανόνα κι όχι εξαίρεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου