ΕΞΟΔΟΣ

Κοινωνικά μηνύματα

κοινωνικά-μηνύματα-647072

«Γυναίκες στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης» πρωταγωνιστούν στο θεατρικό έργο του Βολιώτη Γιάννη Τσούκα, που θα πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία σε δέκα τουλάχιστον πόλεις, ξεκινώντας τις παραστάσεις από το Βόλο, στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Αχίλλειο. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις που έχουν κάποιο σωματείο για την κακοποιημένη γυναίκα.

Πρωταγωνίστριες της παράστασης είναι επτά γυναίκες, οι οποίες είναι όλες θύματα ηθικής παρενόχλησης. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν υποστεί κακοποίηση και ήρθε η ώρα για να μπει ένα τέλος σε αυτή την πλευρά της ζωής τους. Γιατί ως γνωστόν «κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις». Και οι γυναίκες αυτές πρέπει να γνωρίσουν και μια άλλη όψη στη ζωή τους. Θα καταφέρουν να βγουν στην επιφάνεια και να αναπνεύσουν ξανά; Θα σταματήσει η ψυχή και το σώμα τους να πονάει; Υπάρχει φύλακας άγγελος τελικά; Και αν ναι, ποιος είναι;

Το κείμενο και η σκηνοθεσία υπογράφεται από το Γιάννη Τσούκα, το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Κρητικού, τα κοστούμια οι: Έλλη Σκοπελίτη, Μάκης Καρράς, τα σκηνικά η Μπέσσυ Αδαμοπούλου, τη μουσική ο Νίκος Αργυρούλης.

Παίζουν: Αλεξάνδρα Κρητικού, Μαρία Μαυριάνου, Έλλη Σκοπελίτη, Άννα Καμηλάκη (σε διπλή διανομή), Γλυκερία Τζήκα (σε διπλή διανομή), Ασημένια Ζήση και η Βαρβάρα Δεμίρη. Φιλική συμμετοχή ο Σπύρος Μπιμπίλας με τη φωνή του στο ρόλο του καθρέφτη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο συγγραφέας αναφέρει ότι: «όλα ξεκίνησαν από μια πρόταση Αθηναϊκού συλλόγου κακοποιημένων γυναικών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου έργου. Μετά την ολοκλήρωσή του, επιθυμία μου ήταν το έργο αυτό να κάνει μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα με σκοπό να παρέχει μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις σε όσους περισσότερους συλλόγους κακοποιημένων γυναικών είναι εφικτό». Η ομάδα δημιουργήθηκε στο μεταξύ, με ερασιτέχνες ηθοποιούς του Βόλου με όρεξη, θέληση και πίστη στο σκοπό της συγκεκριμένης παραγωγής. Στα μέσα Ιουλίου ξεκίνησαν οι πρόβες και μετά από δύο μήνες δουλειάς «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την περιοδεία αυτή από το Βόλο στις 19 – 20 Οκτωβρίου στο θέατρο Αχίλλειο, 26 Οκτωβρίου στην Αγιά της Λάρισας στο Πολιτιστικό πάρκο Χρυσαλλίδα και 23 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα στο πνευματικό κέντρο, με τη φιλανθρωπική μας προσφορά στην «Ελληνική Μέριμνα» που εδρεύει στο Βόλο. Θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και άλλες μεγάλες πόλεις με τον ίδιο σκοπό», αναφέρει ο δημιουργός της παράστασης.

Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα δοθεί σε σωματεία κακοποιημένων γυναικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου