ΕΞΟΔΟΣ

«Η αδελφή μου»

η-αδελφή-μου-665725

Με την ταινία «Η αδελφή μου», συμπαραγωγή Ελβετίας και Γαλλίας, συνεχίζονται οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική». Η ταινία θα προβληθεί από σήμερα έως και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ούρσουλα Μεγιέρ και πρωταγωνιστούν: Λεά Σεϊντού, Κέισι Μοτέ Κλάιν, Γκίλιαν Άντερσον. Το φιλμ απέσπασε την Αργυρή Άρκτο – Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου και ήταν επίσημη πρόταση της Ελβετίας για Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Λιτή, μεστή, χωρίς εξωραϊσμούς, ενίοτε σοκαριστική, η ταινία είναι μια γλυκόπικρη ματιά στα outsiders μιας οικονομικά εύρωστης γωνιάς του πλανήτη. Ουσιαστική λειτουργικότητα στην εικόνα προσδίδουν οι χρωματικές αντιστίξεις της φωτογραφίας της έμπειρης Ανιές Γκοντάρ (Agnès Godard). O γεννημένος το 1998 στη γαλλόφωνη Λωζάνη της Ελβετίας Kacey Mottet Klein με την ερμηνεία του ακροβατεί στην κόψη ενός χαρακτήρα βαθιά συναισθηματικού, όσο και δόλιου. Η γαλλίδα Léa Seydoux αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο μια πολύ όμορφη, αλλά και μια πολύ καλή ηθοποιός. Σε ρόλο – έκπληξη εμφανίζεται και μια «φίλη από τα παλιά»: Η «πράκτορας Σκάλι» των τηλεοπτικών «X Files», Γκίλιαν Άντερσον (Gillian Anderson).

Σε μια εργατική πολυκατοικία υποβαθμισμένης βιομηχανικής περιοχής, κάτω από ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο των Ελβετικών Άλπεων, ζουν δυο ορφανά αδέλφια. Ο 12χρονος Simon (Kacey Mottet Klein) συμπεριφέρεται σαν μεγάλος. Η όμορφη 25χρονη αδελφή του, η Louise (Lea Seydoux), φαίνεται να βιώνει μια παρατεταμένη εφηβεία, ανίκανη να σταθεί στα πόδια της και να φροντίσει τον εαυτό της και τον αδελφό της. Έτσι, μικρός έχει αναλάβει το ρόλο του «αρχηγού της οικογένειας».

Δε θα αργήσει, όμως, η στιγμή που και οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Καθένας πρέπει τότε να αναλάβει τις ευθύνες του. Η αδελφική σχέση θα κλονιστεί σοβαρά, καθώς ένα θαμμένο για χρόνια μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια. Ο μικρός αδελφός θα ξεπεράσει τα όριά του. Η μόνη διέξοδος πλέον είναι «ψηλά», στις χιονισμένες βουνοπλαγιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου