ΕΞΟΔΟΣ

Συγκινητική ταινία

συγκινητική-ταινία-673499

Ολοκληρώνει τις καλοκαιρινές του προβολές το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « Ιωλκός», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, με την ταινία: «Τα παιδιά του Παραδείσου» του 1997, Ιρανικής καταγωγής. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. Η ταινία χωρίς βαρύγδουπα νοήματα και χλιδάτα σκηνικά αναδεικνύει μία τρυφερή αλλά και απλοϊκή ιστορία που διαδραματίζεται σε κάποια φτωχογειτονιά της Τεχεράνης στο Ιράν.

Η ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» (με πρωτότυπο τίτλο «Bacheha-Ye-aseman») Ιρανικής παραγωγής μέσα από μια ηθογραφική παρουσίαση της καθημερινότητας του ιρανικού λαού, προβάλλει τη φτώχεια και παράλληλα κάποιες ανθρωπιστικές αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια, η αγάπη, η επικοινωνία με τους συνανθρώπους και πολλά άλλα. Με μια «αφελή» περιήγηση πιστεύω πως συγκινεί όχι μόνο τα παιδιά μα και κάθε ενήλικα. Παρότι οι στιγμές που ζούνε τα δύο παιδιά είναι αρκετά δύσκολες και συγκινητικές, παρ’ όλα αυτά βλέπουμε πως αφήνονται στη ζωή, πως χαίρονται, πως ξεφεύγουν από τις δυσκολίες και ονειρεύονται, πως δείχνει το ένα στο άλλο την αγάπη του, ακριβώς όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να κάνουν… Η ταινία παρουσιάζεται σε σενάριο και σκηνοθεσία του Majid Majidi, ενώ πρωταγωνιστούν oι Ammir Farrokh Hashemian και Mohammad Amir Naji.

Ο εννιάχρονος Αλί, επιστρέφοντας από τον τσαγκάρη, χάνει τα παπούτσια της μικρής αδελφής του Ζόρα, στο δρόμο. Η οικογένειά του είναι φτωχή και δεν υπάρχουν χρήματα για άλλο ζευγάρι. Η δυσκολία που παρουσιάζεται είναι το πώς θα πηγαίνει τώρα η Ζόρα στο σχολείο και μάλιστα χωρίς να το μάθουν οι γονείς τους. Τα παιδιά αποφασίζουν να μοιραστούν τα φθαρμένα αθλητικά παπούτσια του Αλί, καθώς το πρόγραμμά τους είναι αντίστροφο. Το πρωί τα φορά η Ζόρα και το μεσημέρι, όσο πιο γρήγορα μπορεί, συναντά τον αδελφό της σε ένα συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής. Τα παπούτσια αλλάζουν κάτοχο και ο Αλί ξεκινά τρέχοντας να προλάβει την τάξη του. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά ένα τρόφιμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου