ΕΞΟΔΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ & ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ ~ Στο αποχαιρετιστήριο live του Μουσικού Κήπου

μουσικοι-ιχνηλατεσ-ευγενιοσ-δερμιτ-679135

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται ο κύκλος των καλοκαιρινών παραστάσεων στο Μουσικό Κήπο – Λυχνάρι. Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες & ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου ανταμώνουν μουσικά και υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν!!

Ο Ευγένιος μέσα στον ταξιδιωτικό του σάκο κουβαλάει τρεις δίσκους, θεατρικές συναυλίες, δημιουργικές συνεργασίες, πολλές ιδέες και αστείρευτο κέφι. Έχει σίγουρα χιούμορ, πάθος, ρεζέρβα χορδές κι ένα ολόκληρο στοκ από μελωδίες και στίχους λίγο πριν συναντηθούν. Έχει και φαντασία για να μπορεί να επινοεί και αθωότητα για να μπορεί να ονειρεύεται.

Με όλα αυτά στον ώμο διασχίζει χοροπηδώντας την ελληνική μουσική σκηνή. Μαζεύει νέους ήχους και ξαναανακαλύπτει τους παλιούς. Τους μοιράζεται με φίλους κι όμως ο σάκος δεν αδειάζει ποτέ. Αντιθέτως όλο και γεμίζει. Με διαφορετικές φωνές, ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, καινούριες προτάσεις, αυτοσχεδιασμούς, και γνήσια ξεφαντώματα στο πάλκο, στο δρόμο και στο στούντιο. Όταν ανοίγει τον ταξιδιωτικό του σάκο βγαίνουν χρώματα. Σκούρα ανοιχτά. Ταιριαστά με μια εποχή αντιφάσεων που αν μη τι άλλο, έχει ανάγκη την καλή μουσική. Το «Ράδιο Σκούρο Ανοιχτό» είναι το νέο του album που μόλις κυκλοφόρησε και μοιάζει με ραδιοφωνική εκπομπή. Αλλάζει διαθέσεις και σε παίρνει μαζί του χωρίς να το πολυκαταλάβεις, με συνοδοιπόρους την Φωτεινή Βελεσιώτου, με την πρωτόγονη φωνή της στο «Γυάλινη Χαρά», τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (Τρύπες) με τις κιθάρες του, το ρυθμό των τυμπάνων του Γιάννη Μήτση (Ξύλινα Σπαθιά), τη διακριτική φωνητική παρουσία της Λιζέτας Καλημέρη και του Γιώργου Ανδρέου που ανέλαβε την ευθύνη της παραγωγής.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες που γνωρίζονται πλέον αρκετά καλά με το κοινό της πόλης, μετράνε δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη που κυκλοφόρησε πριν τέσσερα χρόνια έχει τίτλο “Είμαι ό,τι δεν είμαι” και η τελευταία “Άρχισε να φυσά”(και οι δύο έχουν την υπογραφή σε στίχους & μουσική του Νίκου Μεργιαλή). Στη δεκαετή πλέον πορεία του συγκροτήματος προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και δημιουργούς γνωστούς στο ευρύτερο κοινό της ροκ-«έντεχνης» σκηνής, όπως το Μίλτο Πασχαλίδη, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Διονύση Τσακνή, το Γιάννη Μήτση.

Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία τους με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, με τον οποίο μοιράζονται κοινές ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική και με τον οποίο ανέπτυξαν γρήγορα ένα έντονο δέσιμο.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες και ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου θα παρουσιάσουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια των δύο δημιουργών αλλά και πολλές διασκευές που έχουν καταφέρει να τις κάνουν «δικές τους» με το προσωπικό τους ύφος. Μαζί τους η Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν, ενώ συμμετέχει στο τραγούδι η Τόνια Κιουπελόγλου.

Είσοδος ελεύθερη / έναρξη στις 22.30 / τηλ. κρατήσεων 6971.924660

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου