ΕΞΟΔΟΣ

Ρεσιτάλ για δύο φωνές

ρεσιτάλ-για-δύο-φωνές-684085

Το περίφημο «Ρεσιτάλ» με τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. «Ρεσιτάλ», «Ταμ – ταμ» και «Συνάντηση», τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία..

Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών. Το αξέχαστο ρεσιτάλ του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μία Ελλάδα όχι και τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική. Μία συνάντηση που θα μπορούσε να ήταν μόνο μία εξαιρετική σύμπτωση που γοήτευσε. Τελικά όμως ήταν αυτό που λένε η απόλυτη χημεία. Ένα μοναδικό γεγονός από δύο καλλιτέχνες που καταλήγουν πάντα να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γι’ αυτό το: «Κι ύστερα…». Για όλους όσους το έζησαν αλλά και όλους όσους έχουν την περιέργεια να το ζήσουν, η μουσική παράσταση που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στο συναίσθημα, στις μνήμες της ζωής της δικής τους και της δικής μας, ένα ανεπανάληπτο μουσικό γεγονός.

Η βραδιά ξεκινά με το Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το «Θυμάμαι», το «Δεν είμ’ εγώ», το «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά…».

Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Σ’αγαπώ», «Κι’ ύστερα», «Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε», «Η αγάπη όλα τα υπομένει…» και πολλά άλλα.

Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ -Ταμ, ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε. Δύο από τους πρωτεργάτες του Ρεσιτάλ, ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου, παραγωγός του δίσκου και ο Γιάννης Σμυρναίος, ηχολήπτης, είναι πάλι παρόντες. Ο πρώτος στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος κι ο δεύτερος στον ήχο.

Μαζί τους επί σκηνής οι εξαίρετοι μουσικοί: Νίκος Καπηλίδης, ντραμς, Μιχάλης Ευδαίμων, μπάσο, Γιάννης Καρακατσάνης, κρουστά, Κυριάκος Κοντάκης, βιολί, Χριστόφορος Κροκίδης, κιθάρα, Γιώργος Παγιάτης, πιάνο, Θανάσης Τσαουσέλης, πλήκτρα, Σταύρος Ντούσκας, πνευστά.

Προπώληση: Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «ΔΙΑΥΛΟΣ» (Τοπάλη 14 & Δημητριάδος, 24210 25363), Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ (Δημητριάδος & Κουμουνδούρου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου