ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή στον Αγ. Ονούφριο

προβολή-στον-αγ-ονούφριο-692571

Συνεχίζονται οι προβολές στην δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Xάτσικο», σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ και πρωταγωνιστές τους διάσημους ηθοποιούς: Ρίτσαρντ Γκιρ, Σάρα Ρόμερ, Τζόαν Άλεν, Τζέισον Αλεξάντερ, Κάρι Ταγκάουα.

Μια συγκινητική ιστορία ενός σκύλου που έγινε και χολυγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ το 2009. Η ταινία αφηγείται τη ζωή του σκύλου Χατσίκο (Hachiko) που στα ιαπωνικά σημαίνει «πιστός σκύλος». Πρόκειται για ένα σκύλο ράτσας Ακίτα, γεννημένος το Νοέμβριο του 1923 στην Ιαπωνία, που με τη συμπεριφορά του έγινε σύμβολο πίστης, αγάπης και αφοσίωσης για όλο τον κόσμο. Μια ιστορία που μας θυμίζει το μυθικό πιστό σκύλο του Οδυσσέα, Άργο, που περίμενε το αφεντικό του για 10 χρόνια. Χάτσικο στα Ιαπωνικά σημαίνει ο όγδοος ευοίωνος πρίγκιπας, δηλαδή αυτός που φέρνει καλή τύχη.

Η συγκεκριμένη ταινία μαγεύει το θεατή με την τρυφερότητα και την ευαισθησία της. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την προβολή της ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τον αρχαιότερο πιστό του σύντροφο, τον σκύλο. Μια σχέση που στις μέρες μας δύσκολα βρίσκει κανείς ακόμη και ανάμεσα στους ανθρώπους.

Βασίζεται σε αληθινή ιστορία και στο σημείο όπου περίμενε ο Χάτσικο το αφεντικό του υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα, που συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και την πίστη του. Κάθε μέρα, ο Χάτσικο συνοδεύει το αφεντικό του στο τρένο και κάθε απόγευμα βρίσκεται στην ίδια θέση, όπου τον περιμένει να επιστρέψει. Ο ισχυρός δεσμός δεν σταματάει ακόμα και όταν μια μέρα ο Πάρκερ δεν επιστρέφει ποτέ ξανά. Δείχνοντας την αφοσίωση του για τα επόμενα εννέα χρόνια, ο Χάτσικο πηγαίνει κάθε μέρα στο ίδιο σημείο και περιμένει. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να φέρουν προαιρετικά ένα τρόφιμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου