ΕΞΟΔΟΣ

Ευχάριστη κωμωδία

ευχάριστη-κωμωδία-699739

Με την ταινία «Δύο και δύο» συνεχίζονται από σήμερα Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική». Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ντιέγκο Καπλάν και σενάριο: Χουάν Βέρα, Ντιέγκο Κάπλαν. Πρωταγωνιστούν: Αντριάν Σουάρ, Κάρλα Πέτερσον, Τζουλιέτα Ντιάζ, Χουάν Μινουχίν.

Το φιλμ ήταν υποψήφιο για δέκα Bραβεία Premios Sur 2012 της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών της Αργεντινής, καθώς επίσης για το βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου 2013 της Ένωσης Αργεντινών Κριτικών Κινηματογράφου. Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, δύο σύγχρονα ζευγάρια στο Μπουένος Άιρες μπλέκουν σ’ ένα ερωτικό γαϊτανάκι ανταλλαγής συντρόφων, με απροσδόκητη κατάληξη.

Ευχάριστη και καλογυρισμένη κωμωδία, μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη χώρα της, παρά το τολμηρό θέμα που θίγει. Θυμίζει δεκαετία ’70, «Παιδιά των Λουλουδιών» και την ταινία «Μπομπ και Κάρολ, Τεντ και Άλις» (1969) του Πολ Μαζούρσκι. Ο αργεντινός σκηνοθέτης καταφέρνει να ισορροπήσει το θέμα εναλλαγής ερωτικών συντρόφων και να βγάλει μια ταινία σοβαρή και άρτια, που χαρίζει αβίαστα το χαμόγελο στο συντηρητικό θεατή και το χαλαρό γέλιο στον πιο προχωρημένο. Δεν υπάρχουν τολμηρές σκηνές σεξ, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι το κεντρικό θέμα της ταινίας.

Επίσης, δεν υπάρχουν σκηνές να διακωμωδούν την κατάσταση που προκύπτει από τις σχέσεις των δύο ζευγαριών. Η όλη η κατάσταση αντιμετωπίζεται με την λεπτότητα ενός χειρουργού, που ανατέμνει ένα θέμα – ταμπού και κλείνει την πληγή χωρίς σοβαρές συνέπειες. Ο σκηνοθέτης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στο τέλος παίρνει τη θέση του σοβαρού και συντηρητικού από τους τέσσερις συντρόφους, ο οποίος έβλεπε από την αρχή ότι αυτή η ανταλλαγή συντρόφων δε θα είχε καλή κατάληξη.

Ο αργεντινός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Diego Kaplan (γεννημένος το 1968 στο Μπουένος Άιρες) έχει γυρίσει συνολικά τρεις κινηματογραφικές ταινίες και πέντε τηλεοπτικές σειρές. Με την πρώτη κιόλας δημιουργία του (Sabesnadar?) ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 1999 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Μπουένος Άιρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου