ΕΞΟΔΟΣ

Αφιέρωμα στον Ν. Ξυλούρη

αφιέρωμα-στον-ν-ξυλούρη-718626

Τραγούδια – σταθμούς, που σφραγίστηκαν από τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη, θα ερμηνεύσει ο Αλέξανδρος Μπελλές τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 9,00 μ.μ. σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στη Τσαγκαράδα, στο μικρό θέατρο «Τζένη», ένα πανέμορφο πέτρινο αμφιθέατρο με θέα στο Αιγαίο, στον υπαίθριο χώρο της πρώην οικίας της αξέχαστης Τζένης Καρέζη. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας.

Ο Αλέξανδρος Μπελλές, παρότι είναι μόλις 29 χρόνων, έχει ήδη εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στην Αγγλία, ενώ είναι ο καλλιτέχνης που, το 2008, επέλεξε ο Γιάννης Μαρκόπουλος ως βασικό ερμηνευτή των μεγάλων του έργων «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό», «Ανεξάρτητα» και «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Από τότε μέχρι σήμερα πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009, στο Plaisir d’Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011 και στο Town Hall της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013.

Στο πρώτο μέρος ο Αλέξανδρος Μπελλές και το συγκρότημά του θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως του Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου και άλλων. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη, ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή του, σπουδαία τραγούδια του Ανωγειανού λυράρη, όπως τα «Χίλια μύρια κύματα», «Γεννήθηκα», «Ήτανε μια φορά», «Ερωτόκριτος», «Φίλοι και αδέρφια», «Μαλαματένια λόγια», «Ζαβαρακατρανέμια», «Έβαλε ο θεός σημάδι», «Χρώματα και αρώματα» και προσκαλεί το κοινό σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Στην συναυλία εμφανίζονται οι: Αλέξανδρος Μπελλές, τραγούδι, κιθάρα, Αντιγόνη Μπασακάρου, τραγούδι, Νίκος Τερζάκης, κιθάρα, Γιώργος Παππάς, λαούτο, Σταύρος Παργινός, τσέλο, Γιάννης Πλαγιαννάκος, μπάσο και Δημήτρης Μποσινάκος, ντράμς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου