ΕΞΟΔΟΣ

Προβολές ταινιών στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου

προβολές-ταινιών-στην-αυλή-του-αρχοντ-720546

Σήμερα η ταινία «Ησυχες μέρες του Αυγούστου»

Με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» που θα προβληθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ., συνεχίζεται η λειτουργία θερινού κινηματογράφου στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο, από το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Οι «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου» είναι τρεις ιστορίες από την καθημερινή ζωή της πρωτεύουσας, που θα μπορούσαν να είναι μια. Τέλη του καλοκαιριού, έρημη Αθήνα. Οι λιγοστοί που απέμειναν, φαντάσματα και νοσταλγοί μιας πόλης δίχως θόρυβο, μποτιλιάρισμα και πολυκοσμία. Αλλά και πρόσωπα διψασμένα για επικοινωνία και ανθρώπινη επαφή, κάθε είδους, μ’ οποιοδήποτε τίμημα…

Η σκηνοθεσία αγκαλιάζει προστατευτικά τους ήρωες, για να βρεθεί δίπλα τους και στις πιο τρυφερές στιγμές τους. Όταν, δηλαδή, ανάμεσα στη ζέστη, τις αναμνήσεις, τις επιθυμίες και τη βαθύτερη μοναξιά τους, γέρνουν το κεφάλι σαν ελεγεία και σαν φύση νεκρή.

Μια γυναίκα θα γνωρίσει το alter ego της στην ηλικιωμένη γειτόνισσα της, ένας άντρας θα σώσει μια γυναίκα στον ηλεκτρικό και ένας τραπεζικός υπάλληλος θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την ταυτότητα της φωνής που κάθε μέρα την ίδια ώρα του απευθύνει ένα αναπάντεχο ερωτικό κάλεσμα σε τρεις ιστορίες γραμμένες από τον Παντελή Βούλγαρη και ποτισμένες, όχι μόνο από τη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και την παιδικότητα της Αλέκας Παΐζη, τη ζεστασιά της Θέμιδας Μπαζάκα, τη μελαγχολία της Χρυσούλας Διαβάτη, την τραγικότητα του Θανάση Βέγγου, τη συγκίνηση του Αλέκου Ουδινότη, τη θέρμη της Ειρήνης Ιγγλέση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου