ΕΞΟΔΟΣ

Κινηματογραφικός Ιούλιος

κινηματογραφικός-ιούλιος-721343

Κινηματογραφικές προβολές πραγματοποιούνται στις Σταγιάτες κάθε Τετάρτη στις 9.15 το βράδυ, στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού. Απόψε θα προβληθεί η ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα με τίτλο: «Δευτέρες με λιακάδα». Η συγκεκριμένη ταινία, παραγωγής 2002, βασίζεται σε χιλιάδες ιστορίες και έχει αποσπάσει πέντε βραβεία Γκόγια. Πρωταγωνιστούν οι: Χαβιέ Μπαρδέμ, Λούις Τόσαρ, Νίβε ντε Μεντίνα, Άιντα Φολχ, Σερζ Ριαμπουκίν.

Σε μια παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ισπανίας το πρόβλημα που βασανίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι η ανεργία.

Η κοινωνία είναι σε αναστάτωση και πλήττεται από τις μεγάλες βιομηχανίες και τη μετανάστευση. Όταν τα ναυπηγεία κλείνουν οι ναυτεργάτες μένουν στο δρόμο και αρχίζουν την αναζήτηση νέας δουλειάς. Βλέπουμε μια παρέα από τους απολυμένους εργάτες που τρέχουν τα πρωινά για να τα βγάλουν πέρα. Ψάχνουν για δουλεία σε γραφεία εύρεσης εργασίας και επισκέπτονται το ταμείο ανεργίας για τα απαραίτητα προς το ζην.

Η παρέα δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ. Οι μέρες περνούν με ποτό και πολύ συζήτηση, ενώ δε λείπουν και οι γυναίκες από τη ζωή τους. Οι άνθρωποι αυτοί εκτός από δουλειά ψάχνουν την αλλαγή στη ζωή τους που θα τους επιστρέψει τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου