ΕΞΟΔΟΣ

Φωνή που μαγεύει…

φωνή-που-μαγεύει-721730

Συναυλία με την Χάρις Αλεξίου και τους «Nouveau Sextet» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Η Χάρις Αλεξίου μαζί με μία νέα μουσική μπάντα, τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της album «η Τρίπλα» και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριό της, δοσμένα με ένα καινούργιο τρόπο.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που τη συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) αγκαλιάζουν την τραγουδίστρια με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο. Μπαλάντες, Δημοτικά, Ανατολίτικα, Έντεχνα, ό,τι μας έκανε να την αγαπήσουμε και ό,τι μας ένωσε μαζί της, δημιουργούν ένα κλίμα που μας κάνει να νιώθουμε πως παίζει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Τη μουσική μπάντα απαρτίζουν ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με ούτι, κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο, ο Σωτήρης Λεμονίδης στο πιάνο και τα πλήκτρα,

ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο, φλάουτο Caval, ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και alto σαξόφωνο, κλασική κιθάρα και φλάουτο, ο Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσσο, ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (νταρμπούκα, μπεντίρ, ντέφια, ταμπούρο, στάμνα, καχόν, νταούλι κ.α ).

Από τα νέα της τραγούδια όπως «Το δεδομένο», «Αγάπη σημαίνει», «Οι στιγμές», «Η πρώτη αγάπη», ως τα, «Μανούλα μου», «13 φωτιές», «Δι’ Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το Καλοκαίρι, που θέλουμε να μπει στις ψυχές όλων μας. Η περιοδεία ανά την Ελλάδα ξεκίνησε με μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο Θέατρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ενθουσιώδη σχόλια αποσπά η συγκεκριμένη συναυλία, ενώ όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κουκά στο «Εθνος»: «Η Αλεξίου σαρώνει τη σκηνή σαν πραγματική αρτίστα. Μετά από πολλά χρόνια, «έπαιξε» με όλη τη σημασία της λέξης: απελευθερώθηκε πλήρως, έσπασε τα όρια του στημένου, τραγούδησε με πάθος, χόρεψε, μίλησε, αστειεύτηκε, επικοινώνησε απευθείας με το κοινό, θυμήθηκε, πειραματίστηκε, τόλμησε… και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό».

«Ηταν πραγματικά μια Χαρούλα να την πιείς στο ποτήρι, ειδικά όταν άρχισε να παίρνει το κοινό και να του αλλάζει διάθεση. Έχοντας δε κοντά της τους «Nouveau Sextet» έξι θαυμαστούς σολίστ, βρήκε συμμάχους έτοιμους να την ακολουθήσουν στην όποια διάθεση για μουσικές ακροβασίες», γράφει ο Χρήστος Σιάφκος στην «Ελευθεροτυπία».

Εξίσου ενθουσιώδης είναι η κριτική του Δημήτρη Μανιάτη στα NEA.GR, όπου επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: «Με την ίδια άνεση που ερμήνευσε τραγούδια όλων των περιόδων της… δε λείπουν οι μεγάλες στιγμές όπως το: «Υπάρχουν Άνθρωποι» των Γιάννη Σπανού -Γιάννη Καλαμίτση, το άνοιγμα του δεύτερου μέρους με το θριαμβευτικό και ξεσηκωτικό «Η Βλάχα» από τον περίφημο δίσκο της: «Τα τραγούδια της Γης μου» που ξεδιπλώνει τις ερμηνευτικές της ικανότητες, αλλά και το «Μανούλα μου» του Χατζιδάκι που επανεκτέλεσε η ίδια στον δίσκο «Η Χάρις Αλεξίου σε Απρόβλεπτα Τραγούδια» (1987) σε διεύθυνση τότε του μεγάλου συνθέτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου