ΕΞΟΔΟΣ

Περιοδεύει η «Φαύστα»

περιοδεύει-η-φαύστα-722931

Τριάντα χρόνια δημιουργικής και καλλιτεχνικής πορείας συμπληρώνει το Θεσσαλικό Θέατρο, που παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2013, την θρυλική «Φαύστα» του Μπόστ, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, ξεκινώντας την περιοδεία του, από τον Πολυχώρο-« Άξιον Εστί», στον Προφήτη Ηλία στην Άλλη Μεριά – Βόλου, την Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ.

Η επιλογή του έργου για τη συγκεκριμένη επέτειο δεν είναι τυχαία. Ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ήταν στενός φίλος, συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Κώστα Τσιάνου αλλά και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού «Θεσσαλικού Θεάτρου», που άνοιξε το δρόμο στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. όλης της χώρας.

Η «Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1962 και έγινε τόσο αγαπητό που κέρδισε τον τίτλο του κλασσικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η σάτιρα του έργου στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

Η παράσταση παίζεται ήδη στη Λάρισα στο Θέατρο «Αυλή του Μύλου» από την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουλίου, με εξαιρετική επιτυχία. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος, τα σκηνικά ο Θάνος Καρώνης. Τις ενδυμασίες, τους φωτισμούς, το σχεδιασμό αφίσας και προγράμματος επιμελήθηκε το εργαστήρι του θεσσαλικού θεάτρου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Γιαβρής. Παίζουν οι ηθοποιοί Νικολέττα Βλαβιανού, Σταύρος Νικολαίδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Βασίλης Γιαβρής, Χάρης Φλέουρας, Ηλίας Μπέρμπερης.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, η Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με το γιό τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαμό του και φεύγουν άπραγοι…

Η είσοδος για το κοινό θα είναι 10 ευρώ για τους μεγάλους και 8 ευρώ, για όλους τους νέους και τους ανέργους. Ισχύουν και τα εισιτήρια Ο.Γ.Α χρήσης: ( 2013-2014).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου