ΕΞΟΔΟΣ

«Τεκμήριο ενοχής»

τεκμήριο-ενοχής-777063

Με την ταινία «Τεκμήριο ενοχής» σε σκηνοθεσία Τόνι Γκόλντουιν συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 17 Μαίου, οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τόνι Γκόλντουιν, σενάριο Πάμελα Γκρέι. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χίλαρι Σουόνκ, Σαμ Ρόκγουελ, Μίνι Ντράιβερ, Μελίσα Λίο, Τζούλιετ Λούις.

Την αληθινή ιστορία της Μπέτι Αν Γουότερς, μιας από εργατική τάξη νέας γυναίκας, που, για να σώσει τον άδικα καταδικασμένο για φόνο αδερφό της, σπουδάζει νομικά και αφιερώνει τη ζωή της για ν’ αποδείξει την αθωότητά του, αφηγείται στη ταινία του ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών Τόνι Γκόλντουιν. Ο Κένι Γουότερς κατηγορείται για το φόνο μιας γυναίκας με βάση καταθέσεις μαρτύρων που έχουν πιεστεί από μια κακεντρεχή αστυνομικίνα και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Αντίθετα με όλους, που πιστεύουν στην ενοχή του Κένι, η Μπέτι παραμερίζει ακόμη και την προσωπική ζωή της (το παιδί της και το σύζυγο, που τη χωρίζει), για να συνεχίσει, για 18 ολόκληρα χρόνια, τον αγώνα της, για ν’ αποδείξει την αθωότητα του αδερφού της – πράγμα που πετυχαίνει όταν τελικά εισάγεται το DNA ως αποδεικτικό για την αθωότητά του.

Ο Γκόλντουιν καταγράφει το βασανιστικό αγώνα της Μπέτι (αγώνα που τονίζει με ξεχωριστή δύναμη και πάθος η ερμηνεία της Χίλαρι Σουόνκ), ενώ παράλληλα σκιαγραφεί τον βίαιο, μέθυσο χαρακτήρα του αδερφού της (Σαμ Ρόκγουελ), και, παρ’ όλο που γνωρίζουμε την έκβαση, καταφέρνει να δημιουργήσει το σασπένς με αποτέλεσμα να κρατά το θεατή σε αγωνία. Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι πως, έξι μήνες μετά την αθώωσή του, ο Κένι έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου