ΕΞΟΔΟΣ

Ρεσιτάλ των «Duo Vivo»

ρεσιτάλ-των-duo-vivo-779386

Ρεσιτάλ για δύο πιάνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις 19:30 μ.μ. με πρωταγωνιστές τους «Duo Vivo», στην αίθουσα Έρση Σαράτση, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Οι πιανίστες Χρήστος Μαρίνος και Νίκος Αδρασκέλας ξεκίνησαν να παίζουν ως πιανιστικό ντούο το 2002 ενώ ακόμη φοιτούσαν στο Ωδείο Νέα Τέχνη στην Αθήνα. Το 2006 πραγματοποίησαν το πρώτο τους ρεσιτάλ στα πλαίσια του 22ου Θερινού Φεστιβάλ, στο Χόρτο Πηλίου, στο οποίο συμμετέχουν έκτοτε κάθε καλοκαίρι συμπράττοντας και με άλλους καλλιτέχνες. Έχουν εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες με ορχήστρες και σύνολα σε Ελλάδα, Αυστρία, Ολλανδία και Αγγλία. Με το ρεπερτόριό τους να εκτείνεται από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα, στοχεύουν στην ανάδειξη λιγότερο γνωστών έργων ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με την μεταγραφή έργων για 4 χέρια και 2 πιάνα, την σύμπραξη με τραγουδιστές, χορωδίες και σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν διαλέξεις-ρεσιτάλ κατά τη διάρκεια των οποίων μέσω θεωρίας και πράξης επεξηγούν το εκάστοτε έργο. Σημαντική είναι, επίσης, η δραστηριότητά τους στην εκπαίδευση, με παρουσιάσεις προγραμμάτων σε σχολεία, που περιλαμβάνουν την ενεργή συμμετοχή μαθητών και δασκάλων.

Καθοριστικός σταθμός στην εξέλιξη τους υπήρξε η γνωριμία τους με τον πιανίστα, διευθυντή ορχήστρας και χορωδίας, δάσκαλο και φιλόσοφο της μουσικής Γιώργο Χατζηνίκο, τα μαθήματα του οποίου παρακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Οι Χρήστος Μαρίνος και Νίκος Αδρασκέλας είναι από το 2003 συνεργάτες του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου», το οποίο από το 1984 διοργανώνει κάθε καλοκαίρι στο Χόρτο Πηλίου εκπαιδευτικά προγράμματα με σεμινάρια, master-classes και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις γύρω από τις τέχνες, με κύριο άξονα τη μουσική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24210-39594 για κρατήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου