ΕΞΟΔΟΣ

Ισπανόφωνος Κινηματογράφος

ισπανόφωνος-κινηματογράφος-789376

Με επιτυχία πραγματοποιείται από τις αρχές Απριλίου το 2ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο με τίτλο «Αργεντίνικο σινεμά… με άγγιμα Κούβας», που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Οι ταινίες, από την Αργεντινή και την Κούβα, προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ στο «Αχίλλειον» με ελεύθερη είσοδο. Σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία “Afinidades” (Συγγένειες), παραγωγής Ισπανίας και Κούβας του 2010, σε σκηνοθεσία Βλαδιμίρ Κρους και Χόρχε Περουγκορρία, με ερμηνευτές τους: Χόρχε Περουγκορρία, Βλαδιμίρ Κρους, Κούκα Εσκριβάνο, Γκαμπριέλα Γκρίφιθ.

Οι «Συγγένειες» αναφέρονται στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και στα αδιέξοδα των ανθρώπων που μπροστά στο κενό δεν διαθέτουν λογικές εξηγήσεις στην αντιμετώπιση τους. Πολλές φορές φαίνεται ότι η μοναδική διέξοδος για τον άνθρωπο είναι να καταφεύγει στα ένστικτά του. Και τα ένστικτα τον οδηγούν στο σεξ. Αυτή τουλάχιστον είναι η διέξοδος που βρίσκουν οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας: το σεξ σαν ηλεκτρική εκκένωση που θα τους κρατήσει στη ζωή και η χειραγώγηση των άλλων σαν τρόπος για να ξορκίσουν την αδυναμία και να επαναβεβαιώσουν τις ακρωτηριασμένες από την μοναξιά προσωπικότητές τους. Το αποτέλεσμα όμως είναι εφήμερο και η απόπειρά τους έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Η τελευταία ταινία του αφιερώματος που θα προβληθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου είναι η “La camara oscura” (Η σκοτεινή κάμαρα), Maria Victoria Menis, παραγωγής 2007 και διάρκειας 88 λεπτών.

Το 2ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο υποστηρίζεται από το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λαοτινοαμερικάνικης Κουλτούρας – AROMA LATINO» που έχει την έδρα του στο Βόλο, απαριθμεί 100 μέλη και ιδρύθηκε το 2011. Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από τις χώρες αυτές ή να μιλούν απαραίτητα την ισπανική γλώσσα. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των μελών είναι το ενδιαφέρον για διάδοση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών των Ισπανόφωνων λαών, κυρίως μέσα από εκδηλώσεις και συνευρέσεις. Ο Σύλλογος Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας – AROMA LATINO απαριθμεί μέλη που κατάγονται από πολλές ισπανόφωνες χώρες και ζούνε στο Βόλο και τη Μαγνησία αλλά και μέλη που δεν γνωρίζουν καν την Ισπανική γλώσσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου