ΕΞΟΔΟΣ

Μουσική «συνάντηση»

μουσική-συνάντηση-796367

Μουσική «συνάντηση» του Νίκου Μεργιαλή και της Έρρικας Πατρικίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στις 22.30 στο «Λυχνάρι», στην Αγριά Βόλου.

Ο Νίκος Μεργιαλής, εμπνευστής και δημιουργός τους συγκροτήματος «Μουσικοί Ιχνηλάτες» μετράει μία δεκαετία μουσικής πορείας, με δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές που έχουν την υπογραφή του σε στίχους και μουσική.

«Είμαι ό,τι δεν είμαι» και «Άρχισε να φυσά» είναι οι τίτλοι των δύο δίσκων που αποτέλεσαν το εισιτήριο για ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι με συναυλίες και συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα. Σταθμό σε αυτό το ταξίδι αποτέλεσε η κοινή συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου το χειμώνα του 2009.

Ένα ακόμη δείγμα της συνθετικής δουλειάς του Νίκου Μεργιαλή μπορούμε να ακούσουμε στον πρώτο προσωπικό δίσκο της Μαρίας Γουρζή «Ζωή που τρέχει», ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Τον δίσκο υπογράφει συνθετικά και στιχουργικά ο Νίκος Μεργιαλής, ενώ υπάρχει και ένα bonus track σε μουσική της Σοφίας Βόσσου.

Η Έρρικα Πατρικίου είναι καθηγήτρια τραγουδιού και θεωρητικών, κάτοχος του Διπλώματος μονωδίας και των Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης Φούγκας και Ελληνικού τραγουδιού. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και αφιερώματα σε ποιητές, συνθέτες και στιχουργούς σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου.

Έχει παρουσιάσει τα τραγούδια της Λιλιπούπολης στον «Ιανό» καθώς και στην Παλιά Ηλεκτρική σε παραστάσεις για τα σχολεία του Νομού για μία σχολική χρονιά μαζί με τον Βασίλη Αγροκώστα. Το Νοέμβρη του 2010 προσκλήθηκε από το «Μαγικό Αυλό», το στέκι του Μάνου Χατζιδάκι στο Παγκράτι, να παρουσιάσει το αφιέρωμα «Ηθοποιός σημαίνει φως» που είχε παρουσιαστεί 4 φορές στο Βόλο λόγω της μεγάλης επιτυχίας του.

Οι δύο καλλιτέχνες, μετά από αρκετές παραστάσεις εντός και εκτός Βόλου, ανανεώνουν την μουσική τους «συνάντηση» απόψε στο Λυχνάρι, όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια προσωπικά αλλά και αγαπημένες διασκευές.

Μαζί τους οι: Ηλίας Χατζόγλου στο πιάνο, Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν και Νέστωρ Κόκκαλης στα τύμπανα.

Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 6971.924660.

Την επομένη, Σάββατο 13 Απριλίου, οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες», τους οποίους απαρτίζουν οι : Νίκος Μεργιαλής (κιθάρα – φωνή), Νέστωρ Κόκκαλης (τύμπανα), Μάριος Φούντας (μπάσο) και Μίμης Κατσούρας (ηλ. κιθάρα), αλλά και η Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν, οδεύουν προς Θεσσαλονίκη για μία εμφάνιση στο «Καφωδείο Ελληνικό», με τη φιλική συμμετοχή του Γιάννη Μήτση και του Ευγένιου Δερμιτάσογλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου