ΕΞΟΔΟΣ

Αγαπημένοι καλλιτέχνες στο Βόλο

αγαπημένοι-καλλιτέχνες-στο-βόλο-13686

Μια μοναδική διπλή συναυλία , με μαγευτικές pop ηλεκτρονικές μελωδίες και καλεσμένους από την Αθήνα και τη Γαλλία προγραμματίζεται αύριο το βράδυ στην μουσική σκηνή Vox στο Βόλο. Οι φίλοι της μουσικής θα απολαύσουν τον αγαπημένο Monsieur Minimal μετά από χρόνια, στο πλαίσιο της tour για την παρουσίαση του νέου δίσκου καθώς και την Ολγα Κουκλάκη, στην πιο δυναμική της φάση, με παρέα μαζί της επί σκηνής την αιθέρια Liset Alea των Nouvelle Vague, κατευθείαν από το Παρίσι.

Μετά από δύο πολυαγαπημένες κυκλοφορίες, το Lollipop και το Πάστα Φλώρα, ο Monsieur Minimal επιστρέφει με ένα διπλό album έκπληξη με τίτλο “Minimal to Maximal”. Πρόκειται για ένα πλούσιο μουσικό παζλ με 16 ξεχωριστά και βιωματικά tracks, το οποίο χωρίζεται σε δύο μουσικά μέρη. Το πρώτο μέρος (Minimal) περιλαμβάνει τραγούδια που θα περίμενε να ακούσει κάποιος από τον Monsieur Minimal – pop, μελωδικό και uptempo, διανθισμένο με ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και new wave και rock επιρροές από τις δεκαετίες του 80 και του 90. Το δεύτερο μέρος (Maximal), είναι πιο σκοτεινό και μαξιμαλιστικό σε διάρκεια, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, περιέχοντας στοιχεια απο trip hop, minimal house, ορχηστρική pop-rock, post-electronica και πολλές ακόμα επιρροές απο το σήμερα. Ο Monsieur Minimal πιο ώριμος από ποτέ και ενάντια στις συνθήκες των καιρών, δημιουργεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα άλμπουμ της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής και όχι μόνο. To “Minimal to Maximal” εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί απο την The Sound Of Everything και την Universal Music, με την ευγενική χορηγία των αυθεντικών προϊόντων χωρίς ζάχαρη, WISH. Το “Minimal to Maximal” διατίθεται στα δισκοπωλεία σε cd, καθώς και σε ψηφιακή μορφή σε όλα τα online stores.

Στο δεύτερο άλμπουμ της, Ολγα Κουκλάκη αποκαλύπτει το ταλέντο της, τις επιρροές της καθώς και την θαλερή θηλυκότητά της. Το ταλέντο της την οδηγεί στις ρίζες της πρώιμης παιδικής της ηλικίας, όταν η Ελληνίδα δημιουργός ήταν 8 χρονών και ξεκινούσε την ενασχόληση με την κλασσική μουσική. Αυτή η ενασχόληση «βλάστησε» όταν σαν έφηβη και γοητευμένη από την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το DJing και έγινε σύντομα μία χαρακτηριστική φιγούρα των trendy clubs και bars της νυχτερινής Αθήνας. Γοητευμένη από τους σύγχρονους ήχους, επέκτεινε την καλλιτεχνική της δημιουργία στο Παρίσι όπου και μετακόμισε το 2001.

Στο πρώτο της single, που κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 2003, ’διεκδίκησε’ έναν deep και progressive house, αλλά ακόμα έκρυβε τον εαυτό της πίσω από το ψευδώνυμο ODD. Λίγο αργότερα άρχισε να ’αποκαλύπτεται’ αργά και προσεκτικά, αναζητώντας μία ’καλλιτεχνική’ οικογένεια, που τελικά βρήκε στο label F-Com (του θρυλικού Laurent Garnier), όπου και συνεργάστηκε ως live keyboard programmer με τον Jay Alansky (aka A Reminiscent Drive) και σαν τραγουδίστρια σε ένα κομμάτι (το ’TV Dinner’) του Avril που έγινε ο καλλιτεχνικός soulmate της. Κατάπληκτος από την έκταση του ταλέντου της, ο παραγωγός των Nouvelle Vague, Marc Collin γίνεται ο Πυγμαλίων της. Με την βοήθειά του, η Ολγα εξελίσσεται, συνθέτοντας το ’Getalife’, το πρώτο της άλμπουμ.

Η τιμή των εισιτηρίων για την αυριανή βραδιά είναι 9 ευρώ, στο ταμείο 12 ευρώ τη βραδιά του event. Εισιτήρια διατίθενται από τα καταστήματα : Ελέφαντας καφέ μπαρ, το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και το Casablanca cinephile. Οι πόρτες ανοίγουν στις 10:30 μμ, ενώ για κρατήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο : 24210-35350.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου