ΕΞΟΔΟΣ

Συγκινούν «οι απόγονοι»

συγκινούν-οι-απόγονοι-35478

Με την ταινία «Οι Απόγονοι» σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν, συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. «Οι Απόγονοι», Αμερικάνικης παραγωγής 2011, παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν και σενάριο Αλεξάντερ Πέιν, Νατ Φάξον, Τζιμ Ρας. Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Σεϊλίν Γούντλεϊ, Αμάρα Μίλερ, Νικ Κράουζι, Πατρίσια Χέιστι, Μπο Μπρίτζες, Ρόμπερτ Φόρστερ.

Ο Αλεξάντερ Πέιν προσφέρει στον Τζορτζ Κλούνεϊ τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, σε μια ταινία που διεκδικεί πέντε Οσκαρ και μια θέση στον Παράδεισο… Το 2005, ο Alexander Payne σκηνοθετεί το «Πλαγίως», μια δραματική κομεντί γύρω από τις περιπέτειες δύο αντρών στην ενδοχώρα της Καλιφόρνια όπου έρχονται αντιμέτωποι με σκέψεις, πειρασμούς κι άφθονο κρασί. Ήταν αστείο και διασκεδαστικό σε όλη τη διαδρομή. Έξι χρόνια αργότερα, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να κάνει το «Οι Απόγονοι», μια ταινία για τον Matt King (George Clooney), ο οποίος προσπαθεί να ενώσει την οικογένειά του μετά από ένα δυσάρεστο ατύχημα που άφησε τη γυναίκα του σε κώμα.

Στο «Οι Απόγονοι», το ηλιόλουστο περιβάλλον της Χαβάης είναι άπλα ένα εξωτικό σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται ένα οικογενειακό δράμα. Δεν αποτελεί τον χωρίς έγνοιες παράδεισο που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε Χαβάη. Έχουμε χαρακτήρες που έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματική σύγκρουση συναισθημάτων. Διαθέτουν θυμό, εκφράζουν την θλίψη τους με διαφορετικό τρόπο, αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις από διαφορετικές όψεις και συμπεριφέρονται διαφορετικά, αληθινά. Και αυτή είναι η ουσία ενός ουσιαστικού δράματος. Οι «Απόγονοι» είναι επίσης μια μεγάλη κωμωδία, οπού το γέλιο πηγάζει από τις καταστάσεις της ζωής και τους ίδιους τους χαρακτήρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου