ΕΞΟΔΟΣ

Δικηγόροι στη σκηνή

δικηγόροι-στη-σκηνή-36198

Επαναλαμβάνονται αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου οι παραστάσεις του θεατρικού έργου του Φρανκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια», που παρουσιάζεται στο «Αχίλλειο» στις 9 μ.μ. Η παράσταση είναι συμπαραγωγή της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων Βόλου «Αθέμιτος» και του Κέντρου Τεχνών Μαγνησίας και παρουσιάστηκε με επιτυχία το περασμένο τριήμερο στο κοινό, που γέμισε την αίθουσα του θεάτρου και αποχώρησε αποκομίζοντας την τέρψη του σοβαρού θεάτρου. Ο συγγραφέας σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του με γραφή σύγχρονη και τολμηρή, αγγίζοντας θέματα που αφορούν τόσο την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όσο και τον προσωπικό προβληματισμό των εργαζόμενων «ηρωίδων» του.

Το έργο γραμμένο την δεκαετία του 1980 μιλά για τη ζωή και την δουλειά κυρίως γυναικών σε κλωστοϋφαντουργία μιας επαρχιακής κωμόπολης της Ιρλανδίας. Όμως –μιας και η κρίση κύκλους κάνει- εκτός των προσωπικών τους στιγμών και αντιθέσεων, τα εργαζόμενα «κορίτσια» έρχονται αντιμέτωπες με την εργοδοσία, όρους και καταστάσεις όπως : εβδομάδα τριών ημερών, ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός, αύξηση παραγωγής, εθελοντικές αποχωρήσεις, αποζημιώσεις…. Μη κατανοώντας γιατί πρέπει πάντα να την πληρώνουν αυτές, αναλαμβάνουν δράση δυναμικά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μάγδα Ευαγγελινού, Έλενα Γλύνη, Δανάη Πανάρετου, Δήμητρα Σκουφογιάννη, Αναστασία Σταμοπούλου, Αλέξανδρος Κοσμάς και Μπάμπης Οργανόπουλος. Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κοσμάς, την ενδυματολογία η Λένα Γλύνη και τη μουσική έγραψε η Στεφανία Παπαγιάννη, ενώ τις φωτογραφίες υπογράφει ο Αποστόλης Ντόντος.

Η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου και συνεργαζομένων «Αθέμιτος» έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων από τον Μάϊο του 1997 και εντεύθεν, επιλέγοντας έργα του ελληνικού και του διεθνούς θεατρικού χώρου. Εχοντας ως αφετηρία «Τα γούστα του κ. Σλόαν» του Τζο Ορτον, η δυναμική θεατρική ομάδα έχει παρουσιάσει τα έργα: «Βίβα Ασπασία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το μικρό δαχτυλάκι της Ολυμπιάδος» του Ανδρέα Στάικου, «Δέκα Μικροί Νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι,

«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες και Παραμύθια» με 7 θεατροποιημένα μονόπρακτα ή παραμύθια, 4 εκ των οποίων έγραψαν μέλη της ομάδας. Επίσης τα έργα «Δον Καμίλο» σε διασκευή του Σωτήρη Πατατζή, «Πίστη, αγάπη, ελπίδα» του Έντεν Φον Χόρβατ, «Ολύμπια Ηραία» παραγωγή της ομάδας με θέμα τους αρχαίους αθλητικούς αγώνες, «Λίστα γάμου» του Διονύση Χαριτόπουλου, «Το γεφύρι της Αρτας»

του Γεώργιου Θεοτοκά, «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ, «Οικογενειακό

Δίκαιο» της Λένας Διβάνη, «Οίκος Ευγηρίας-Ευτυχισμένη δύσις» του Μανώλη Κορρέ, «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά και «2 Θεοί» του Λένου Χρηστίδη.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 90΄ (με διάλειμμα 10΄ μεταξύ πρώτης και δεύτερης πράξης) και η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ. Για τους φοιτητές η είσοδος είναι δωρεάν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου