ΕΞΟΔΟΣ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

συγκλονιστικές-αποκαλύψεις-41625

Με την ταινία «Shame» σε σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ, ενώ η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ.

Η ταινία «Shame» είναι παραγωγή των Ιαν Κάνινγκ, Εμιλι Σέρμαν, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν και σενάριο Στιβ ΜακΚουίν, Έιμπι Μόργκαν. Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν,Τζέιμς Μπαντζ Ντέιλ, Χάνα Γουέιρ, Νικόλ Μπεχαρί, Ελίζαμπεθ Μασούτσι, Λούσι Γουόλτερς.

Η νέα συνεργασία του Στιβ ΜακΚουίν και του Μάικλ Φασμπέντερ, μετά το «Hunger», φέρνει μια αριστουργηματική ταινία, πεινασμένη για άφεση αμαρτιών.

Μετά το πολυβραβευμένο «Ηunger» ο σκηνοθέτης Στηβ ΜακΚουίν συνεχίζει ακάθεκτος σε προκλητικό σινεμά μεν, ουσιώδες δε. Το «Shame» είναι μια εκπληκτική ταινία, σύμφωνα με τις κοινές θέσεις κοινού και κριτικών, που επισημαίνουν ότι «ο κατά προτεραιότητα εικαστικός Στιβ ΜακΚουίν, επιλέγει προσεκτικά τι περιέχει το κάδρο του και πώς το προσεγγίζει, ώστε να προσθέτει στοιχεία στους ήρωες και στις σιωπές τους. Το στιλ του είναι η αφαιρετική πολυτέλεια».

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, ο Μπράντον, ο κολασμένος ήρωας του Μάικλ Φασμπέντερ, τιμωρεί αλλεπάλληλα τον εαυτό του. Είναι ένας μετρίων προσδοκιών άντρας, με μια αυστηρά τακτοποιημένη ζωή. Δουλεύει σε μια σχετικά επιτυχημένη εταιρεία, έχει ένα εργένικο στιλάτο διαμέρισμα όπου το κάθε πράγμα έχει τη θέση του, όπως και η κάθε στιγμή της ζωής του. Ο τίτλος της ταινίας είναι «Shame», ντροπή, ενοχές. Ο ήρωας καλύπτει με το σελοφάν του εκτελεστή τα συναισθήματά του γιατί του είναι ειδεχθή. Σ’ αυτόν τον κόσμο προσγειώνεται η αδελφή του και φέρνει στον κόσμο του αναστάτωση, όχι επειδή είναι drama queen και πληθωρική, αλλά ακριβώς επειδή μετουσιώνει τις καλά κρυμμένες, σιωπηλές ενοχές, την ντροπή του αγοριού και των αδικαιολόγητων ενστίκτων του. Το σίγουρο είναι ότι η ταινία βρίσκει τον ιδανικό ερμηνευτή της στον Μάικλ Φασμπέντερ που βυθίζεται με κλασική τραγικότητα στο ρόλο του. Το ότι ο Φασμπέντερ είναι ένας πολύ όμορφος ζεν πρεμιέ είναι σ’ αυτήν την περίπτωση συμπτωματικό: το δημιουργικό δίδυμο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή υπερβαίνει κατά πολύ τις εξωτερικές απαιτήσεις, γιατί μοιράζεται την ίδια ψυχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου