ΕΞΟΔΟΣ

Αισθηματική κωμωδία

αισθηματική-κωμωδία-43668

Κινηματογραφικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των αισθημάτων είναι η ταινία με τίτλο «Η Αγκάτα και η καταιγίδα» που θα προβληθεί σήμερα και αύριο στις 9.30 μ.μ. στο Αχίλλειον και στο πλαίσιο των προβολών του «Σινέ Μεσόγειος». Το μίνι αφιέρωμα του «Σινέ Μεσόγειος» στον Ιταλό σκηνοθέτη Σίλβιο Σολνίνι ανοίγει με αυτή την κομψή ρομαντική αισθηματική κομεντί, ιταλικής παραγωγής 2004, όπου πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Λίσια Μαλιέτα, Τζιουζέπε Μπατιστόν, Εμίλιο Σολφρίτσι, Μαρίνα Μασιρόνι, Κλαούντιο Σανταμάρια.

Η πορεία της ταινίας στις ιταλικές αίθουσες ήταν πολύ καλή και βοήθησαν ως προς αυτό και οι οκτώ υποψηφιότητες που απέσπασε η ταινία στα βραβεία «David di Donatello» της Ιταλικής Ακαδημίας (τα λεγόμενα Ιταλικά Όσκαρ).

Σύμφωνα με το σενάριο Άγκατα, μια ελκυστική και ανεξάρτητη σαραντάχρονη Γενοβέζα ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου, αναστατώνεται από την εμφάνιση ενός άγνωστου άνδρα. Ο Γκουστάβο, ο αδελφός της, ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας, ζει μια τακτοποιημένη ζωή μέχρι που ξαφνικά μαθαίνει ότι είναι υιοθετημένος. Ο Ρομέο, ένας πωλητής μοντέρνων ρούχων, ζει έντονα το πάθος του για τις όμορφες γυναίκες, μέχρι που ανακαλύπτει ότι ο αρχιτέκτονας είναι αδελφός του.

Η μοίρα αυτού του παράξενου τριγώνου συνδέεται και με άλλους παράξενους χαρακτήρες και η πλοκή απογειώνει γρήγορα την ταινία. Αγωνία, τρυφερότητα και άφθονο γέλιο με γλυκόπικρες πινελιές αισθημάτων συνθέτουν ένα πολύχρωμο εκρηκτικό μείγμα που μοιάζει στην ίδια την Άγκατα. Αυτή την πληθωρική γυναίκα, που με το ταμπεραμέντο, την ελεύθερη φύση και τα τεράστια αποθέματα αγάπης που διαθέτει, καταφέρνει να οδηγήσει τα γεγονότα και τους χαρακτήρες στο «μάτι του κυκλώνα», εκεί όπου η καταιγίδα κοπάζει, οι ψυχές γαληνεύουν και η αγάπη κυριαρχεί.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης («Ψωμί και Τουλίπες», ο «Ακροβάτης», «Συννεφιές με Λιακάδα») Σίλβιο Σολντίνι συνθέτει σε αυτή την ταινία ένα παζλ από ενδιαφέροντες ήρωες και μέσα από καταστάσεις απρόβλεπτες διαμορφώνει με την οργανωτική του ματιά χαρακτήρες αυθεντικούς, γλυκούς, ευαίσθητους, που εκπέμπουν μια παράξενη ομορφιά και προκαλούν γλυκόπικρα συναισθήματα.

Η εξαιρετική μουσική του Τζοβάνι Βενόστα και η θαυμάσια φωτογραφία του Αρλάντο Κατινάρι αποτελούν καθοριστικοί παράγοντας και συμβάλλουν σ’ αυτό το μαγευτικό κινηματογραφικό ταξίδι, που θυμίζει κάτι από την ατμόσφαιρα στις ταινίες του Ισπανού Αλμοδόβαρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου