ΕΞΟΔΟΣ

Στο Βόλο ο Μπάμπης Παπαδόπουλος

στο-βόλο-ο-μπάμπης-παπαδόπουλος-87651

Τους πολυάριθμους φίλους της μουσικής του άποψης θα συναντήσει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα εμφανιστεί την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο «Χρυσό φασόλι» που βρίσκεται στην οδό Τσαριτσάνης 7 στα Παλιά.

Οι δύο μελωδικές εμφανίσεις του δεξιοτέχνη της κιθάρας στο Βόλο, θα ξεκινήσουν από τις 18.30. Ο κορυφαίος κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες» θα παρουσιάσει κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς. Ο σημαντικός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει αναπτύξει πολύ σημαντική δράση, ήταν επίσης μέλος της «Λοξής Φάλαγγας», του συγκροτήματος που συνόδευε τον αξέχαστο Νίκο Παπάζογλου στις συναυλίες του.

Το 2000, η ενορχήστρωση που έκανε στο δίσκο «Βραχνός Προφήτης» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, δημιούργησε μια τομή στην ελληνική δισκογραφία, δεδομένου ότι ο δίσκος κατάφερε να δώσει μιαν άλλη, πιο σύγχρονη, εικόνα στο ελληνικό τραγούδι παντρεύοντας τον ήχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου με την ροκ-ψυχεδέλεια και τον αυτοσχεδιασμό-πειραματισμό. Ο «Βραχνός Προφήτης» ψηφίστηκε μάλιστα ως ένας από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας. Ακολούθησε το 2002 ο δίσκος «Αγρύπνια» του ιδίου καλλιτέχνη και παράλληλα ο Μπάμπης δημιούργησε τους «Λαϊκεδέλικα», την ορχήστρα που συνόδευε στις συναυλίες τον Θ. Παπακωνσταντίνου για τα επόμενα δύο χρόνια. Συμμετείχε επίσης σε δύο δίσκους του Γιώργου Χριστιανάκη, παίζοντας τις κιθάρες και έχει κάνει την ενορχήστρωση σε δύο δίσκους του Σωκράτη Μάλαμα. Παράλληλα έχει γράψει μουσική για θέατρο και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ από το 2010 είναι μέλος του συγκροτήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Από τον Δεκέμβριο του 2010, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει ζωντανές εμφανίσεις με το υλικό από τους δύο προσωπικούς του δίσκους, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής, η οποία είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχοχρώματος της λαϊκής μουσικής, της σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών. Οι δύο εμφανίσεις που θα παρουσιάσει ο αγαπημένος καλλιτέχνης στο Βόλο, περιλαμβάνουν κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς, πάνω σε δημιουργίες που ενδιαφέρουν το μουσικόφιλο κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου